Jack Nicholson: Jsem sexuální maniak! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jack Nicholson: Jsem sexuální maniak!

Exkluzivní rozhovor Aha! s hereckou legendou Jackem Nicholsonem

Jack Nicholson (68) dorazil do redakce italského Vogue v Miláně na rozhovor s hodinovým zpožděním, v tmavých kalhotách a ve skvěle padnoucí světlé košili. Bezprostředně po příchodu mi s omluvným výrazem kladl na srdce, že mi může věnovat maximálně půl hodiny (sliboval totiž hodinu), ale nakonec jsme si povídali skoro dvě hodiny! Samozřejmě jako u Julie Roberts na nás dohlížel bodyguard, ale tentokrát černoch, který po dobu rozhovoru snědl osm hamburgerů a herec ho oslovoval Honey (Zlatíčko). Jack je rozený aristokrat, ale pokud přijde řeč na opačné pohlaví, rázem se mění v dravou šelmu!

Kliknutím zvětšetePředstavovala jsem si vás jako nepřístupného a nerudného muže, a vy zatím vypadáte jako pohodář…
Zdání klame. To, co jste řekla, je svatá pravda. Jsem nerudný a hlavně už začínám být přecitlivělý starý dědek, čehož jsem se vždycky děsil, ale umím se ovládat. To by vám mohla říct hlavně má přítelkyně Lara Flynn Boyle.

Vy jste se nerozešli? Myslela jsem si, že vám přestala trpět projevy vašeho sexuálního apetitu s jinými ženami…
Všechny ženy jsou mé přítelkyně. (směje se mnohoznačně) Teď jsme spolu, ale co bude zítra, to sám nevím. Má to se mnou těžký, ale ona taky není žádná jeptiška. Jo, jsem sexuální maniak, už jsem se i léčil a pomohlo to, teda trochu! Kdybych měl vyjmenovat všechny ženy, které mi prošly postelí, tak tu strávíme celý den. Ale divila byste se, kdo všechno mezi ně patří. (vypráví zaujatě) Jmenovat je pochopitelně nebudu, protože by se kvůli tomu rozešel celý Hollywood.

Jak probíhá léčba podle vašich slov sexuálního maniaka?
(Poprvé zvážní) O tomhle se opravdu bavit nebudeme, ale bylo to těžký. (Jack zvýšil hlas, a bodyguard zpozorněl) Strašně jsem byl naštvaný, když novináři zjistili, že se jdu léčit. Když mám nějaké trable, tak to je mám za zadkem, ale když se mi něco povede, nikde nejsou.

Máte i jiné zájmy než ženy?
Díky za tuto otázku. V podstatě se mě nikdo na nic jiného než na ženy a filmy neptá. Ale ještě zabrousím k těm ženám (má jiskry v očích), líbí se mi malé drobné blondýnky. Miluji malíře Pabla Picassa, vlastním i nějaké jeho obrazy, ale jaké, to vám nepovím, už mě třikrát vykradli. (bouchl rukou do stolu)

Jak často pobýváte ve svém druhém domově v Aspenu, který je známý jako ráj celebrit?
Miluji to tam. Hrozně rád lyžuji a se svým dobrým kamarádem Dannym DeVitem se chceme učit na snowboardu.

Na snowboardu?
Lyžuji velmi dobře a mám pocit, že už se nic nového na lyžích nemůžu naučit, proto chci zkusit prkno. To bude sranda, až nás tam někdo vyfotí, jak se tam Nicholson válí s de Vitem ve sněhu a nemůžou vstát.

U nás v České republice se také lyžuje…
Já znám Česko! Říká se, že u vás máte výborné pivo, krásné sklo a pěkné holky.

Byla nějaká role, za kterou se stydíte?
(rozesmál se) Ta je ještě z mého mládí, takže hodně let zpátky. Jednalo se myslím o mou druhou roli. Nevzpomínám si, jak se jmenovala, ale hrál jsem tam nějaké zvíře. Záběr trval asi pět nebo deset minut a já jsem musel vydávat neskutečné zvuky. To byly začátky!

Kliknutím zvětšeteA která role vám přirostla nejvíce k srdci?
Nevzal bych žádnou roli, která by mi nebyla blízká. S každou se nějak spojím a potom mi dlouho trvá se od ní odpoutat. Ale mezi takové patří role v Batmanovi, kde jsem hrál Jokera. Taky bych nešel do filmu, kde by mi špatně zaplatili. (směje se)

Kolik stojí Jack Nicholson?
No moc! Až dostanu nabídku na nízkorozpočtový film a smysl filmu bude podle mého gusta, udělám to třeba zadarmo. Ale jinak se to pohybuje v řádech desítek milionů dolarů.

Buďte konkrétní?
Vy si nedáte pokoj, ale budiž. Nejvíce jsem bral pětačtyřicet milionů dolarů.

Za jakou roli?
To si nechám pro sebe, jelikož ti ostatní herci, co tam se mnou hráli, by mi mohli dodatečně utrhnout hlavu, a protože se jedná o mé kamarády, tak se mi to moc nehodí.


Jack Nicholson mýma očima

Dělat rozhovor s Jackem Nicholsonem je nezapomenutelná událost. Je úžasné, s jakým nasazením vypráví a jak s ním cloumají emoce. Jeho hlas se mění z minuty na minutu podle toho, jak ho otázka zaujme či nikoliv. Je velmi charismatický a o všem hovoří zasvěceně a zaujatě. Zajímá ho umění a je velkým milovníkem módy, jen se o ní nerad baví, protože to považuje za ztracený čas. Ale zároveň pro sprosté slovo nejde daleko a nebere si žádné servítky. To je Jack Nicholson!


Autor: Diana MUŽÍKOVÁ–VRBOVÁ
Foto: Profimedia.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.