První představení pro smrti Smoljaka (†78) - Marně skrývali dojetí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

První představení pro smrti Smoljaka (†78) - Marně skrývali dojetí!

Zdeněk Svěrák ani ostatní členové souboru rozhodně nekončí!
Zdeněk Svěrák ani ostatní členové souboru rozhodně nekončí! (Aha! - Marek Pátek, ara)

Když před časem fanoušci Járy Cimrmana stáli před Žižkovským divadlem frontu na vstupenky na středeční představení České nebe, ještě nikdo z nich netušil, jak moc bude výjimečné. Šlo totiž o první kousek legendárního souboru po smrti režiséra, scenáristy a herce Ladislava Smoljaka (†78), který 6. června podlehl zákeřné nemoci.

Už od brzkého odpoledne do Žižkovského divadla proudily davy posmutnělých fanoušků, kteří se s kytičkou v ruce přišli poklonit Smoljakově památce, který se tak výjimečně a nesmazatelně zapsal do historie českého humoru a filmu. „Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat...,“ vepsala do kondolenční knihy skupinka milovníků Cimrmana s tím, že tentokrát jim oblíbený citát z filmu k smíchu rozhodně nebyl.

V podobném duchu se pak neslo i představení České nebe, které soubor odehrál bez jediné zmínky o zesnulém kamarádovi. Dělali, jako by se nechumelilo. Jinak by to prý neustáli... „Když to psali, určitě věděli, že je to jejich poslední hra, je to na tom znát, že už se rozloučili s divadlem...,“ vyprávěl jeden z diváků po skončení představení, které lidé odměnili ještě mnohem větším potleskem než je u Cimrmanových her zvykem.

Alespoň malou útěchou jim může být fakt, že divadlo nekončí, soubor se totiž rozhodl pokračovat, takže diváci o své oblíbené kousky nepřijdou! Novou sezónu zahájí už 12. září.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.