Nemocný Lubomír Lipský - Těžký zápal plic! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Nemocný Lubomír Lipský - Těžký zápal plic!

Lipský je již měsíc připojen na přístrojích.
Lipský je již měsíc připojen na přístrojích. (Aha! – David Kundrát)

Herce Lubomíra Lipského (87), který byl začátkem května převezen do nemocnice po nebezpečném pádu a úrazu hlavy, kvůli němuž si přivodil i zranění mozku a bojoval o život, trápí po nedávném zlepšení další zdravotní komplikace.

„Dědečka museli kvůli zápalu plic a těžkému kašli převézt na jednotku intenzivní péče,“ prozradil vnuk dědy Potůčka z Tří chlapů v chalupě Matěj Lipský. „Lékaři nám řekli, že se to u starších lidí stává, že když přestanou mít pohyb a ulehnou, dostávají často zápal plic a mívají respirační potíže,“ dodává Matěj.

Divadelní a filmová legenda s okolím komunikuje, dokonce si u rodinných příslušníků objednala rozhlasový přijímač a pravidelnou donášku novin. „Děda je statečný. Pobyt v nemocnici bere jako nutnost. Ze začátku chtěl utéct ze špitálu, teď si ale pochvaluje péči sestřiček. Pochopitelně ale přesto chce domů,“ říká Lipského vnuk s tím, že dědečkovi zatím rodina nedovolila studovat text hry Saturnin, ve které má účinkovat, protože musí odpočívat. „Mohlo by mu to ublížit. Pokud ale existuje byť jen malá naděje, že se bude moci vrátit na divadelní prkna, příští sezonu se na jevišti opět objeví,“ pevně doufá prapotomek hereckého barda.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.