Marie Rottrová: Prozradila svoje hrozné tajemství! Rakovina milence! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Marie Rottrová: Prozradila svoje hrozné tajemství! Rakovina milence!

Fotografie
Fotografie (internal)

Málokdo tuší, že si život se zpěvačkou Marií Rottrovou (68) několikrát dost ošklivě pohrál. Jednou z největších zkoušek pro ni byla smrt milovaného muže, hudebníka Richarda Kovalčíka (†37), který 12. března 1975 podlehl zákeřné rakovině. S náhlým odchodem člověka, který byl její životní láskou, se první dáma českého soulu vyrovnávala ještě dlouho po jeho smrti.

 

„Chodila jsem za ním denně do nemocnice. Byl veselý, bezstarostný, plánoval budoucnost. Snažil se ze všech sil... Nesčetněkrát jsem si říkala, proč zrovna on musí zemřít. Přála jsem si, aby lékaři zjistili, že se mýlí,“ zavzpomínala na poslední okamžiky se svou láskou s odstupem času Rottrová. Ta v krušných chvílích nenašla útěchu nikde jinde než ve svých písních. Byly pro ni tehdy účinnou a vlastně jedinou psychoterapií. Na rozloučenou s Richardem Kovalčíkem pak nazpívala písničku s výmluvným názvem To mám tak ráda. „Byla pro mě terapií a ráda ji zpívám dodnes. Je krásná,“ přiznala zpěvačka v knize Marie Rottrová, která je nyní na pultech.

„Richardova smrt Marii velmi zasáhla. Šel mi mráz po zádech, když jsem ji slyšel zpívat písničku Lásko po Richardově odchodu. Vyzpívávala se v ní ze svého neštěstí, ze smutku, ze své vzpomínky,“ uvedl její tehdejší manažer Miloš Zapletal. „Byla to pro ni velká rána. Byla jsem tehdy ještě malá holka, přesto jsem to vnímala,“ potvrzuje zpěvačka Heidi Janků.

Po smrti Kovalčíka navíc Rottrová musela snášet výpady ze strany jeho exmanželky, kterou kvůli ní opustil. „Marii kvůli ní nepustili ani do smuteční síně. Byla tam tenkrát velká nenávist,“ řekl k tomu zpěvaččin dlouholetý kamarád Ivo Pavlík. Se svou láskou se tedy rozloučila po svém – v kostele, kde její tatínek hrával na varhany...

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.