Další oběť režiséra Polanského! Charlotte Lewis: Zneužíval mě tím nejhorším způsobem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Další oběť režiséra Polanského! Charlotte Lewis: Zneužíval mě tím nejhorším způsobem!

Charlotte Lewis
Charlotte Lewis (Profimedia.cz, Isifa.com)

Bývalá britská herečka Charlotte Lewis (42) byla před více než 26 lety mimořádně krásnou vycházející hvězdou, které se říkalo zlaté dítě. Teď se znovu vrátila do Mekky filmového průmyslu Los Angeles, aby svolala mimořádnou tiskovou konferenci.

„Režisér Roman Polanski mě v šestnácti zneužíval tím nejhorším možným způsobem. Říkám pravdu, Roman to ví. Nikdy mu to neodpustím,“ řekla v prohlášení před státními zástupci Los Angeles. Charlotte se tak stala druhou ženou, která oficiálně prohlašuje, že ji režisér znásilnil. Roman Polanski (76) je nyní v domácím vězení ve švýcarském Gstaadu kvůli sexuálnímu obtěžování tehdy 13leté Samanthy Geimer před 33 lety. Lewis, která se svým obviněním přišla v době, kdy se za propuštění herce podepisuje na filmovém festivalu v Cannes petice, poskytla exkluzivní rozhovor britskému deníku Daily Mail.

Proč jste znásilnění neoznámila dříve?

„Vím, že jsem to měla oznámit, byla jsem ale hrozně vyděšená, styděla jsem se. Myslela jsem si, že je to tak nějak i moje chyba.“

Jak jste se s Polanskim seznámila?

„Společně s kamarádkou jsem se zúčastnila konkursu na film Piráti, který režíroval. Vzkázali mi, že má pro mě roli.

A dokonce vás pozval k sobě domů…

„Když jsme se viděli poprvé, orámoval mi rukama obličej, jako kdyby točil kamerou. Nebylo to příjemné. Pak se zeptal, kolik mi je. Já odpověděla, že šestnáct. Vzal si mě do obývacího pokoje, pili jsme drahé šampaňské. Řekl, že chce, abych zůstala přes noc. Sahal mi na prsa. Lhala jsem, že mám přítele, abych se vymluvila. Ale on se zamračil a řekl: »Když nejsi dost velká na to, aby ses se mnou pomilovala, nejsi ani dost velká na kamerové zkoušky. Musím spát s každou herečkou, se kterou pracuji.« Bylo mu padesát a připadal mi odporný. Zároveň jsem si ale nechtěla nechat ujít životní příležitost.“

Co se dělo pak?

„Roman otevřel dveře ložnice. A tam mě znásilnil,“ říká Charlotta, která intimní detaily sdělila pouze státním zástupcům Los Angeles. Ti brzy zahájí vyšetřování.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.