Dana Medřická (†62) - Manžel ji přežil o 27 let, a teď... Její Artemio je mrtvý! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Dana Medřická (†62) - Manžel ji přežil o 27 let, a teď... Její Artemio je mrtvý!

Fotografie
Fotografie (internal)

Syn herecké královny Dany Medřické (†62) Václav Vydra (54) má za sebou velký smutek! V požehnaném věku devadesáti let totiž zemřel Španěl Artemio Precioso Ugarte, legendární velká láska populární Dany Medřické. Jejich láskou žilo v osmdesátých letech celé socialistické Československo. „Byl to můj druhý táta, měl jsem ho moc rád,“ tvrdí se smutkem v hlase Vydra o druhém manželovi své mámy, která zemřela již před sedmadvaceti lety.

Dana Medřická alias doktorka Fastová z Nemocnice na kraji města nebo lehce ztřeštěná maminka Hanáková z Takové normální rodinky byla od roku 1945 provdána za hereckou legendu Václava Vydru staršího. Když v roce 1979 zemřel, umělkyni se zhroutil svět. Na obzoru se však objevil bohatý Španěl Artemio a vztah byl na světě. Profesor makroekonomie na Univerzitě Karlově Artemio Precioso Ugarte byl bývalým revolucionářem, předsedou španělské Greenpeace a synem slavného španělského spisovatele.

„Maminku v podstatě zachránil. Změnil jí život. Začali se stýkat až po tatínkově smrti, do té doby ho neznala. Artemio ale maminku už dávno tajně obdivoval, chodil často na její představení,“ vzpomíná Vydra, který si otčíma zamiloval. „Jezdil jsem s nimi do Španělska, kam se po čase přestěhoval. Byl to úžasný člověk, šlechtic s obrovským charisma, noblesou a vzděláním. Je mi moc líto, že odešel,“ dodává herec. Artemio zemřel v Madridu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.