Režisér Pelíšků Hřebejk - Jeho filmy už netáhnou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Režisér Pelíšků Hřebejk - Jeho filmy už netáhnou!

Jan Hřebejk
Jan Hřebejk  (Aha! – Pátek, Kundrát, Hykl, ara)

Sedmnáct let točil Jan Hřebejk (42) filmy, které bořily divácké rekordy v návštěvnosti. Jeho Pelíšky, Musíme si pomáhat nebo Šakalí léta už zlidověly. Přesto jeho poslední film Kawasakiho růže s Ladislavem Chudíkem vidělo jen něco málo přes sto tisíc lidí!

Jednou překonal milionovou návštěvnost (Pelíšky), podruhé mu k ní chybělo dvanáct tisíc lidí (Pupendo). V jeho případě je proto film s pouhou desetinou diváků neúspěch. „Tak to nevidím. Vše není jen o tom, zda to vydělá. Uznávané filmy jako Tři sezony v pekle nebo Protektor měly ještě míň než my,“ říká Hřebejk. Ani odlivu investorů se nebojí. „Když nám Nova dá na film sedm milionů, má na něj práva například sedm let. A když je úspěšný, reprízuje ho během té doby i osmkrát a na reklamě vydělá třeba i třicet milionů,“ podotýká. A nakonec dodává, že ještě víc neúspěšným filmem bude jeho nový umělecký snímek o Miladě Horákové, který zcela jistě překoná i Kawasakiho růži. „Ten jestli uvidí pár stovek lidí, tak to bude zázrak, " usmívá se.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.