Farmářské trhy v Praze: Halina odmítla kozí zmrzku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Farmářské trhy v Praze: Halina odmítla kozí zmrzku!

Halina si koupila velký jogurt, kozí zmrzliny se ale bála.
Halina si koupila velký jogurt, kozí zmrzliny se ale bála. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Kozí sýr nebo správně propečený steak z pštrosa! I takové netradiční pochoutky mohli včera ochutnat lidé na pražských Farmářských trzích. Na nákup se stylovým proutěným košem se vypravila i moderátorka Halina Pawlowská.

Halina si nejprve prohlédla stánky, nakoupila plný koš dobrot a pak si zaskočila na bio kávu do kelímku. Do chuťových experimentů se ale pouštět nechtěla. Když jsme jí nabídli možnost ochutnat populární kozí zmrzlinu, přesvědčit se nedala. „Kozí sýry mám ráda, ale zmrzlině nedůvěřuju,“ vysvětlovala moderátorka překotně. Zmrzlina z kozího mléka je přitom velký hit. Je totiž vhodná i pro lidi, kteří jsou alergičtí na kravské mléko. „Jsme jediní výrobci v Česku a možná i v okolních zemích. Kozí mléko je svým složením nejpodobnější mateřskému, proto je dobře stravitelné. Navíc má protirakovinotvorné účinky,“ tvrdí Zbyněk Štěpánek z kozí farmy v Licibořicích na Chrudimsku. Kilo zmrzky vás vyjde na 250 korun.

Děti zaujala obří pštrosí vejce. Váží až 1,8 kg a nahradí 20 až třicet slepičích vajec.

Zmrzlina redaktorce Aha! chutnala po koze jen maličko.

Zmrzlina z kozího mléka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.