Těžce nemocný Bořivoj Navrátil (76) - Ujala se ho exmanželka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Těžce nemocný Bořivoj Navrátil (76) - Ujala se ho exmanželka!

Bořivoj Navrátil bojuje s rakovinou tlustého střeva.
Bořivoj Navrátil bojuje s rakovinou tlustého střeva.  (Aha! – Martin Hykl, Marek Pátek, David Kundrát)

Populární herec Bořivoj Navrátil (76) alias kapitán Vojtěch Bařinka z nekonečného seriálu televize Nova Ulice, který bojuje s rakovinou tlustého střeva, se o sebe není schopen sám postarat. Pomoc ale kupodivu přišla asi z nejméně očekávaného místa. Útočiště totiž Navrátil našel u své exmanželky a jejího manžela v pražských Vršovicích.

´

Oblíbený kapitán Vojtěch Bařinka z »nováckého« nekonečného seriálu Ulice se s jedním z nejagresivnějších typů rakoviny pere již několik měsíců. Nedávno měl absolvovat druhou operaci, ale od té nakonec lékaři upustili a herec vyčkává, co nastane dál. Jeho stav není nejpříznivější, je slabý, má problémy s chůzí a i když si dokáže obstarat to nejdůležitější, sám ve svém bytě přeci jen být nemůže. Hercův osud není lhostejný ani jeho bývalé manželce, která žije se svým novým manželem.

Navrátil tak pobývá v jejich domku v pražských Vršovicích, kde mu oba pomáhají. „Mrzí mě jen, že mi doktoři zakázali pít kafe. Ale na druhou stranu jsou na mě hodní, dovolili mi a dokonce doporučili pivo,“ prozradil Navrátil serveru iDnes. Na svou nemoc se snaží pohlížet s optimismem. „Asi dám brzy scenáristům vědět, aby mě už pomalu vrátili zpět,“ plánuje Navrátil, který neztrácí naději, i když si prožil opravdu nelehký život.

Ve třech letech přišel o oba rodiče a o život už také jednou bojoval. Bylo to v roce 1987 při natáčení snímku Sagarmatha, který byl o horolezecké expedici usilující o dobytí nejvyšší hory světa, Mount Everestu. Ve výšce 5400 metrů ho postihla výšková nemoc a jen zázrakem se z jejích následků dostal. Doufá tedy, že se zázraky budou dít i nyní a svůj boj o život opět vyhraje.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.