Kameraman Ondříček - Další operace! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kameraman Ondříček - Další operace!

Oscarový kameraman Miroslav Ondříček.
Oscarový kameraman Miroslav Ondříček. (Aha! – David Kundrát)

Světově proslulý kameraman Miroslav Ondříček (75), kterého téměř před měsícem ohrozila životu nebezpečná výduť aorty, dnes podstoupí další operaci. „Týká se to opět srdce,“ potvrdila deníku Aha! manželka dvakrát na Oscara nominovaného krále českých filmařů.

Operace proběhne jen při lokálním umrtvení a Ondříčkovi z třísel katétrem (jakýmsi drátkem) do aorty zavedou kovovou mřížku, která uzavře a zpevní stěnu aorty v místě výduti. Nebude tak již hrozit její prasknutí.

Ondříček jinak denně na pokoji na jednotce intenzivní péče motolské kardiologie pilně rehabilituje. Kdy se dostane domů, je ve hvězdách. V nejbližších týdnech to ale nebude. „Nemůže se skoro hýbat, jeho pohyby jsou takové retardované, protože má velmi ochablé svalstvo. S krásnými mladými sestřičkami už ale flirtuje. Nechutná mu nemocniční strava, a tak mu vozím karotkovou polévku, jazyk s bramborovou kaší nebo telecí na paprice. Prostě lehčí jídla, která se dobře koušou. Navštěvují ho kromě rodiny i přátelé, a tak se v nemocnici necítí opuštěně,“ dodává Eva Ondříčková.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.