Lucie Vondráčková: Mám smutné prázdniny. Pořád čekám na prima kluka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Lucie Vondráčková: Mám smutné prázdniny. Pořád čekám na prima kluka!

 (: Martin PŘIBYL, Dalibor PUCHTA, Marek PÁTEK)

Na začátku kariéry jí všichni předpovídali rychlý konec! Brali ji totiž za protekční dítě. Ona se ale zakousla a postupem času se stala uznávanou herečkou a zpěvačkou. Do toho zvládla vystudovat vysokou školu a udělat doktorát.

Velkou mediální pozornost Lucie Vondráčková (26) získala v době, kdy chodila s Michalem Dlouhým (37), a »díky« rodinným hádkám se slavnou tetou Helenou Vondráčkovou (59). Jaký má Lucka dnes vztah s Michalem, s nímž se pravidelně setkává na jevišti? Má nového přítele? A usmířila se už s tetou Helenou?

Letošní léto vám přineslo skvělou roli Desdemony v Shakespearově Othellovi. V čem je pro vás zajímavá?
„Teď jsem zrovna byla dost smutná. Moc jsem se těšila, že budeme Othella hrát v Brně na Špilberku, ale chytla se mě zrádná angina a totálně mě zničila. Takže se mi sen nesplnil a milované Brno jsem o prázdninách nezažila. Tak smutná jsem asi nikdy o letních prázdninách nebyla. (mračí se) Desdemonu mám ráda a užívám si na jevišti každou minutu.“

Othella hraje Michal Dlouhý, se kterým jste kdysi prožila vážný vztah. Jak se vám spolu hraje?
„Hezky. Možná i výjimečně. My jsme totiž byli zvyklí hrát spolu už v době, když jsme spolu chodili, žili a pak i když jsme se rozcházeli. Všechna tři stadia našeho vztahu jsme prožili na jevišti a třeba při hře Na dotek to bylo někdy hodně drsný. A zajímavý. Teď už je to tak dávno a každý si žijeme natolik vlastní život, že to má jen kladný vliv na výsledek.“

Nevloudila se do vašich setkání třeba při zkouškách ani troška nostalgie? Co by bylo, kdybyste se nerozešli…
„Snažím se vždycky Michala překvapovat. Dobře mě zná a já mám radost, když při zkouškách třeba udělám něco, co ode mě neočekává. A to je vlastně věc, která mě baví i v souvislosti s jinými lidmi. Snažím se neodpovídat na stejné otázky stejně. Vždycky hledám jiný alternativy. Aby ten, kdo čte víc než málo, měl pořád chuť číst dál. Nebo po natočení pomalého klipu na jeden záběr chci přijít s naprosto jiným. Třeba hodně dynamickým a perfektně nastříhaným. Prostě s něčím, co sama nečekám.“ (směje se)

Mluvili jsme o bývalém příteli. A co současnost? Máte někoho?
„Teď jsem na volné noze!“

Není to smutný, když je mladá krásná holka jako vy bez partnera? Většina dívek ve vašem věku touží po vážném vztahu a založení rodiny. Co vy?
„Většina dívek v mým věku po založení rodiny netouží. Studujou nebo pracujou. A hodně jich chce cestovat. Jsou samostatný a nenechají si mluvit do života. Jsem ráda, že žiju tady a teď. Holky smí studovat a číst. A taky se vdávat, až najdou prima kluka a budou fakt chtít.“

Málokdy jste vidět na párty nebo společenských akcích. Proč je nenavštěvujete?
„Na akcích je většinou problém někoho slyšet, pokud si s ním chcete popovídat. A naopak! Když někoho slyšíte a není moc o čem mluvit, tak nevíte, jak se rychle a slušně vypařit. Jsou to prekérní situace. Tak radši večer pracuju na něčem zajímavém, co mě baví na stopro. A kámošům raději zavolám, někde se s nimi sejdu a popovídáme si v klidu. Včera třeba o tom, jestli je užitečnější vidět film v originále s titulky, nebo lovit smysl bez titulků a třeba se tak něco naučit. No... to byl jen příklad.“ (směje se)

Na párty byste také mohla narazit na svou tetu Helenu Vondráčkovou. Spory mezi ní a vaší rodinou trvají už dlouho. Jak to řešíte?
„Od té doby jsme se vlastně nepotkaly. Cesty se rozešly.“

Tak radostněji… Právě jste dokončila studium na Filozofické fakultě UK, máte za sebou magisterské studium, a dokonce doktorát. Jak probíhaly oslavy?
„Žádné oslavy nebyly. Vždycky po zkoušce, premiéře nebo i po narozkách mám v sobě najednou totální klid. Smrtelný klid a ticho. Jako na poušti. Mám tenhle pocit po jakékoli odevzdané práci, do které jdu naplno. Tak jsem to měla i po obhajobě rigorózní práce.“

Vy jako zpěvačka a herečka milujete ticho?
„Absolutní ticho. Je to takový zvláštní klid od života a hezký je, když do toho z dálky odbíjejí hodiny. Ten pocit se dostaví nejčastěji po vyčerpávající práci, když mám takový ten pocit uklizenosti. Když je hotovo a na výsledku jsem hrozně dlouho makala.“

Takže jste si ve škole převzala diplom a utekla jste domů do klidu…
„Tak to zase ne. (usmívá se) Diplom na mě ve škole čeká. Po zkoušce jsem šla rovnou do České televize, kde jsme připravovali pohádku na Vánoce, takže jsem si průběh zkoušky přehrávala v duchu při cestě metrem.“ (směje se)

Studovala jste kulturologii. Berete vysokou školu jen jako pojistku pro život, nebo se chcete vystudovanému oboru věnovat?
„Chtěla jsem po herecké konzervatoři studovat dál, číst spousty knih a dozvídat se všechno. Perfektních profesorů, kteří nás na kulturologii vedli, bylo hodně a měli jsme šanci jezdit s panem profesorem Dvořákem i ven a dozvídat se zajímavosti přímo v terénu. Teď naposled jsme byli v Římě. Sixtinská kaple je pro mě div světa. Hodně zajímavá byla taky kulturní ekologie a sociální psychologie…“

Jako herečka jste si už vydobyla své místo na slunci. Přesto vás často lidé vnímají jako malou Lucku, která uváděla kdysi Marmeládu. Nevadí vám to?
„Naprosto mi to nevadí. Marmeládu jsem měla děsně ráda. Byla to totální svoboda a každý nový nápad se počítal. Vlastně tak žiju i teď. Hledám vždycky místo, kde mám svobodu k tomu, abych mohla oživovat svý nápady. Teď, u své vydavatelské firmy, jsem vlastně znovu našla to, co bylo na začátku. A tak mohl vyjít Boomerang.“

Pro mnoho lidí jste také byla ta, co nejí maso a pije hektolitry vody. Žijete pořád tak zdravě?
„No a teď jsem ta, co tancuje na vlaku proti větru a má nezkrotný vlasy. Píše tak, že to po ní nikdo nepřečte. Miluje zmrzlinu a dotahuje všude kapající kohoutky. Jo, a když jde kolem papírnictví, tak se musí vždycky podívat na chvilku aspoň do výlohy. Uklidňuje ji to. (směje se) A jestli žije zdravě? Přiměřeně, přiměřeně…“

Lucie mýma očima
S Luckou jsme se sešli v Go Žlutých lázních před jejím vystoupením v přímém přenosu reality show Bar. Usadili jsme se na ratanové sedáky na pláži a neustále usměvavá Lucie mluvila bez jakýchkoli zábran. Skoro celý rozhovor si Lucie hrála s fixem, kterým se těsně před rozhovorem snad dvacetkrát podepsala na fotky a ruce.



Lucie Vondráčková: Reality věci mě baví
Lucie Vondráčková: Bude hrát pod »širákem«

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.