Herečka Vlasta Chramostová: Proč mě Dvorská nenáviděla? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herečka Vlasta Chramostová: Proč mě Dvorská nenáviděla?

Vlasta Chramostová (uprostřed) ani dnes nemůže Dvorské přijít na jméno.
Vlasta Chramostová (uprostřed) ani dnes nemůže Dvorské přijít na jméno. (Aha! – Marek Pátek, Martin Hykl, ara)

Alkohol, největší prokletí zesnulé herečky Mileny Dvorské (†71), měl nejen lví podíl na jejích vyostřených sporech s dcerou Lucií (45), ale zapříčinil i to, že se od Dvorské odvrátila její někdejší kamarádka a herecká kolegyně Vlasta Chramostová (83)!

Chramostová – komunisty zakázaná herečka – dodnes nemůže Marušce z pohádky »Byl jednou jeden král« odpustit urážky v alkoholovém opojení – ty si musela vyslechnout krátce po sametové revoluci v roce 1989 na večírku Národního divadla. Stačilo pár skleniček alkoholu a ve Dvorské se otevřela stavidla zlosti a zášti a vychrlila na Chramostovou snůšku nadávek. „Vykřičela všecku svou zlobu, za všechno a za všechny na mě. Nesnesla mé štěstí, nesnesla, že je bez angažmá, a já v Národním,“ vzpomíná Chramostová na střet s opilou Dvorskou. A tím to nekončilo...

„Ostuda, hanba, smutek a pocit křivdy za hloupé výčitky, že jsem dobře oblečená, že nevypadám stará, že my chartisti jsme teď slavní,“ popisuje pocity zesnulé kolegyně o dvanáct let starší Chramostová.

Od té doby mezi nimi panovala nevraživost a Dvorská se dál utápěla v chlastu. Před problémy s alkoholem a dcerou Dvorská neutekla ani v pozdějších letech, kdy našla angažmá ve vychvalovaném Divadle Na Fidlovačce.

Vlasta Chramostová včera nezvedala telefony, a tak se nemohla vyjádřit k tomu, zda přece jen bývalou kamarádku po jejím skonu nevzala na milost. Podle zákulisních informací však dodnes cítí tak velkou křivdu, že odpuštění nepřipadá v úvahu.

Milena Dvorská

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.