Zpěvačka Anna K: Proč mám rakovinu? Kvůli umělému oplodnění! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zpěvačka Anna K: Proč mám rakovinu? Kvůli umělému oplodnění!

Zpěvačka Anna K.
Zpěvačka Anna K. (Aha! – Martin Hykl)

Proč zrovna já? Právě tuto otázku si klade zpěvačka Anna K. (43), která momentálně bojuje s rakovinou prsu. A našla na ni i odpověď.

Vyděšená Vendula Svobodová: Riskuju to samé!

Velkou roli v tom podle ní sehrála touha po dítěti a hormonální léčba, kterou podstoupila. „Jsem prostě přesvědčená, že jsem si tím nemoc rozjela nebo alespoň výrazně urychlila,“ tvrdí zpěvačka. Drastickou hormonální léčbou ze stejných pohnutek právě prochází i Vendula Auš Svobodová (37). Ví o tom, že jí hrozí stejné riziko?

Svobodová, nedávno znovu vdaná vdova po skladateli Karlu Svobodovi (†68), své tělo huntuje dávkami hormonů, stejně jako kdysi Anna K. „Všichni tvrdí, že je to bez vedlejších účinků. Jenže já na vlastní kůži zažila, co se s tělem v té době děje. Je to obrovský záhul. Jsem prostě přesvědčená, že jsem si tím nemoc rozjela nebo alespoň výrazně urychlila,řekla Anna K. v rozhovoru pro Magazín Dnes.

Vendula, matka čtyřletého Kubíka, byla šokovaná, když jsme ji informovali, jaké následky měla hormonální léčba na zpěvaččino zdraví. „Je mi jí hrozně líto. Nejsem doktor a nevím, jestli to může být právě ta příčina. Ale přece kdyby bylo nějakým způsobem procentuálně prokázané, že ty hormony ubližují ženám, tak by nám to lékaři nemohli v takové míře dávkovat. Vždyť oni ty ženy nechtějí zabít,děsí se Svobodová, která podstupuje stejné riziko

Anna K. je teď už ale přesvědčená, že je tento způsob léčby velmi náročný a může taky ublížit. „V souvislosti se svou diagnózou jsem se doslechla, že se prý množí případy, kdy rakovinou onemocní ženy, které podstoupily právě tuto stimulaci. Statistiky neexistují, ale od několika lékařů mám tichý souhlas,tvrdí Anna K.

Vendula Svobodová

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.