Jiří Holý (86) z Krále Šumavy je v nemocnici - Slavný herec bojuje o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jiří Holý (86) z Krále Šumavy je v nemocnici - Slavný herec bojuje o život!

V posledních dvaceti letech se Jiří Holý stáhl do ústraní a věnoval se malování.
V posledních dvaceti letech se Jiří Holý stáhl do ústraní a věnoval se malování. (Aha! – Daniel Černovský, ČTK, internet)

Herec Jiří Holý (86), proslavený filmem Král Šumavy či seriály Velké sedlo, Třicet případů majora Zemana bojuje o život v pražské Thomayerově nemocnici! Lékaři záchranné služby, které k herci domů přivolali včera brzo ráno, jej totiž našli v bezvědomí!

„Ošetřili jsme muže v bezvědomí, ročník 1922, a převezli jej do nemocnice v Krči,“ sdělila bez bližších podrobností mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová, když jsme zjišťovali důvody zásahu v hercově domě na Novodvorské ulici v Praze. „Ano, pan Holý byl u nás přijat na ambulanci a následně hospitalizován,“ potvrdila později i mluvčí Thomayerovy nemocnice Martina Štanclová, odmítla ale sdělit podrobnosti. Podle dalších informací byl Holý v poslední době v nemocnici několikrát, naposledy byl propuštěn do domácího ošetřování minulý týden.

Holý, který na konci listopadu oslaví již sedmaosmdesáté narozeniny, je po dvou operacích a má potíže s dýcháním. „Ještě dejchám, ale málo,“ svěřil se před pár týdny médiím s tím, že má bolesti a vleklé potíže. Před lety mu dokonce praskla v břiše aorta a herec podle svých slov prožil klinickou smrt. Od roku 1986 je v důchodu a před kameru se vrací sporadicky, naposledy před pár lety v seriálu televize Nova Místo v životě. Nikdy se netajil tím, že jeho vidění světa je silně levicové a s děním po revoluci v roce 1989 se nikdy nesmířil.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.