Michael Jackson: Mrtvý má větší cenu než živý! Za 3 dny prodal 2 miliony písní a 400 000 alb | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Michael Jackson: Mrtvý má větší cenu než živý! Za 3 dny prodal 2 miliony písní a 400 000 alb

Král je mrtvý, zisky rostou.
Král je mrtvý, zisky rostou. (Isifa.com, ara)

LOS ANGELES – I pro Michaela Jacksona (†50) platí, že umělci jsou nejvíce doceněni až po své smrti. V případě krále popu, který zemřel 25. června na zástavu srdce, ale nejde ani tak o umělecké ocenění. Z jeho smrti se stal fantastický miliardový byznys, na němž se chce přiživit kdekdo.

I pro Michaela Jacksona (†50) platí, že umělci jsou nejvíce doceněni až po své smrti. V případě krále popu, který zemřel 25. června na zástavu srdce, ale nejde ani tak o umělecké ocenění. Z jeho smrti se stal fantastický miliardový byznys, na němž se chce přiživit kdekdo.

V prvních 24 hodinách po zpěvákově skonu hlásil internetový prodejce Amazon více než 800násobný nárůst poptávky po Jacksonových deskách. Jeho hudbu chtěl najednou každý – a zájem stále roste. Michaelovy písně se znovu derou na špičky světových hitparád.

Za pouhé tři dny se přes internet prodaly 2 miliony písniček a 400 000 alb. V neuvěřitelně krátké době tak prodejci vydělali minimálně 100 milionů Kč. Tak obrovský nárůst zájmu svět zažil jen po smrti Elvise Presleyho. Ten posmrtně vydělal v přepočtu miliardu Kč. Jacksonmánie má vynést mnohem víc. „Jako mrtvý má Michael Jackson snad ještě větší cenu, než když byl naživu,“ přiznává bez skrupulí právník nahrávacího studia Hit Factory v New Yorku.

  • Já jsem matka!
    Nona Paris A. Jackson se obrátila na losangeleský soud s tím, že byla zpěvákovou tajnou manželkou a matkou všech jeho dětí. O jejich vztahu ovšem zatím nepředložila žádný důkaz. Místo toho si rovnou přivlastnila autorství 3000 Michaelových písní. Žena je všeobecně považována za podvodnici. Jako černoška by těžko vysvětlovala bílou pleť Jacksonových potomků.
  • Děti pro Dianu Ross?
    Ve své poslední vůli z roku 2002 chce Jackson, aby v případě, že jeho matka Katherine nebude schopna pečovat o jeho děti, převzala poručnictví a výchovu zpěvačka Diana Ross (65). Ta byla Michaelovou blízkou přítelkyní, a v roce 1978 si spolu dokonce zahráli ve filmovém muzikálu Čaroděj.
Michaelova opička Bubbles - Na pohřeb ji nepozvali!

Šimpanz Bubbles (26) se pohřbu svého kdysi nejlepšího kamaráda Michaela Jacksona (†50) nezúčastní. Ošetřovatelé útulku ve floridské Wauchule, kde opička nyní žije, jí místo toho zahrají na flétnu smuteční melodie. Michael časem na nejvěrnějšího kamaráda zapomněl. Šimpanz si ale svého páníčka podle ošetřovatelů stále pamatuje! „Opice si lidskou tvář uchovávají v paměti dlouhá léta,“ tvrdí jeden z ošetřovatelů Ragan. A Bubbles možná jakýmsi šestým zvířecím smyslem vycítil, že je jeho milovaný Michael, se kterým roky spával v jednom pokoji, mrtvý. V posledních dnech je totiž velmi zasmušilý a odmítá i žrát…

Jackson musel dát kdysi Bubblese pryč, když šimpanz dosáhl plnoletosti a stal se nezvladatelným.

Kliknutím zvětšete
Obřad? Všechno je jinak!

Kliknutím zvětšeteKrál popu měl naplánovaný královský pohřeb – bílý kočár tažený koňmi a smuteční průvod putující jeho pohádkovým rančem v Neverlandu. Tam také mělo být ode dneška vystaveno jeho tělo ve skleněné rakvi. Nic z toho nebude! Smuteční obřad se nakonec uskuteční v neděli nebo v úterý na hřbitově Forest Lawn Memorial Park v Los Angeles. Podle kalifornských zákonů je totiž nelegální pohřbívat mimo hřbitovy. Pohřeb by ale měl být veřejný. Očekává se účast kolem 100 000 fanoušků. Michaelovo tělo spočine vedle ostatků jeho babičky, která zemřela v roce 1990.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.