Umřel mu syn, a on? Srdečný smích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Umřel mu syn, a on? Srdečný smích!

Joseph Jackson (vpravo) s přítelem a mluvčím rodiny reverendem Jessem Jacksonem. Den po synově smrti se od srdce směje.
Joseph Jackson (vpravo) s přítelem a mluvčím rodiny reverendem Jessem Jacksonem. Den po synově smrti se od srdce směje. (: ČTK)

LOS ANGLES – Jsou projevy lítosti Jacksonovy rodiny skutečné? Jen několik hodin po smrti popového krále se objevila fotka, která všechny zaskočila. Otec tragicky zesnulého zpěváka Joseph Jackson (80) se na snímku od srdce směje. A to přesto, že prožíval podle svých slov »nejčernější okamžiky života«.

Jsou projevy lítosti Jacksonovy rodiny skutečné? Jen několik hodin po smrti popového krále se objevila fotka, která všechny zaskočila. Otec tragicky zesnulého zpěváka Joseph Jackson (80) se na snímku od srdce směje. A to přesto, že prožíval podle svých slov »nejčernější okamžiky života«.

Jaký byl ve skutečnosti vztah Josepha Jacksona k synovi? Komplikovaný? Ne, to je slabé slovo. Joseph totiž své děti, a Michaela obzvlášť, tyranizoval. V roce 1967 začala slavit skupina sourozenců Jackson 5 (Michael a jeho bratři Jackie, Tito, Jermaine a Marlon) první úspěchy. Ty byly ale tvrdě zaplacené. Otec byl velmi přísný. V rozhovoru pro televizi BBC sám přiznal, že se uchyloval k tělesným trestům. Svým synům zakazoval říkat mu „tati“. Byl pro ně vždy jen Joseph, ne otec, ale přísný manažer. Není divu, že se skupina za pár let rozpadla. Všichni bratři se raději vydali na sólovou dráhu. Opravdu se proslavil jen Michael.

Když Michael vzpomínal na dětství, jeho tvář se vždy zalila slzami. Tvrdil, že jej otec psychicky i fyzicky zneužíval. Několikrát se Michaela pokoušel znásilnit, používal kruté fyzické tresty, například bičování. „Pamatuju, jak Joseph čapnul Michaela za nohu a mlátil ho vší silou rukou do zad,“ potvrdil Marlon Jackson, bratr Michaela. Jednou si zase Joseph nasadil na hlavu strašidelnou masku, oknem se vyšplhal do Michaelovy ložnice a začal strašlivě řvát. Malý chlapec od té doby trpěl nočními můrami. Jackson poprvé otevřeně promluvil o svém dětství v televizní show Oprah Winfrey. Prozradil, že jako dítě často plakal, protože se cítil opuštěný. Když viděl otce, bylo mu prý často na zvracení.

Jacksonova rodina tvrdí, že se zpěváka snažila dostat ze závislosti na lécích 2 týdny před jeho smrtí. Ten ale hospitalizaci odmítl a raději se svěřil do péče pochybných lékařů v čele s terapeutem Howardem Samuelsem. Pravdou ale je, že se rodina o život a zdraví svého nejbližšího nikdy příliš nezajímala…

Smrt Michaela Jacksona: Děsivé odhalení při pitvě - Byl plešatý, tělo plné modřin!

Šimpanz Bubbles: Jeho nejbližší kamarád!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.