Slavné hvězdy straší anorexie. A některé váží pouze 32 kilo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Slavné hvězdy straší anorexie. A některé váží pouze 32 kilo!

Victoria Beckham (32)
Victoria Beckham (32) (: profimedia.cz, archiv)

Chodící reklama na hlad, která může hrát na svá chrastící žebra. Tak vypadá například bývalá členka populární dívčí skupiny Spice Girls a manželka známého fotbalisty Davida Beckhama Victoria (32). Zároveň je ale stále považována za módní ikonu. A miliony dívek se předhánějí v tom, aby ji napodobily. Bohužel!

9 největších vyzáblin šoubyznysu

„Závidím jí štíhlé ruce a nohy. Z hrudníku jí trčí krásné kosti,“ říká jedna z Viktoriiných fanynek, Lavina (24). Mentální anorexií či bulimií trpí či trpěly i další slavné ženy. Čí postava varuje před nesmyslným hubnutím?

Victoria Beckham (32)
Výška: 172 cm, nejnižší váha: 41 kg
Bývalá Spice Girl musela zhubnout na pouhých 41 kg, aby si konečně přiznala, že fixace na jídlo ovládá její život. „Byla jsem posedlá hubnutím!“ vzpomíná nyní matka tří dětí ve své autobiografii Learning to Fly. Připomíná, že problém vznikl v počátečních dobách Spice Girls, kdy management naléhal, aby dívky zhubly. „Bylo to hrozné,“ přiznává Victoria. „Znala jsem obsah tuku a kalorií úplně ve všem. Nikdy jsem nebyla anorektička ani bulimička, ale asi jsem k tomu měla hodně blízko.“

Ashlee Simpson (21)
Výška: 171 cm, nejnižší váha: 32 kg
Popová princezna doznala, že anorexií trpěla od 11 let! Toužila tehdy tolik po baletní dráze, že zhubla na šokujících 32 kilogramů poté, co »nejedla téměř nic asi šest měsíců«. Její vyzáblá postava naštěstí vyvolala obavy rodičů, kteří zasáhli a přiměli ji jíst. Dnes jsou prý její problémy s jídlem minulostí. „Myslím, že mám dobrou postavu a ženské křivky,“ tvrdí.

Nicole Richie (24)
Výška: 159 cm, nejnižší váha: 38 kg
Příčinou její vychrtlosti je prý stres a rozchod s exsnoubencem Adamem »DJ AM« Goldsteinem. V roce 2004 Richie vážila 56 kilo. Během osmnácti měsíců zhubla téměř 18 kilogramů. Herečka popřela spekulace, že trpí poruchou stravování, a vytrvale prohlašovala, že drží přísnou dietu a cvičí s trenérem. Nyní však říká: „Vím, že jsem teď hodně hubená, a nutím se do jídla. Zkoušela jsem to po svém a jedla burrita. To ale nefungovalo, tak jsem začala chodit k lékaři.“

Courtney Thorne - Smith (38)
Výška: 171 cm, nejnižší váha: 47 kg
Její posedlost ohledně »kil navíc« začala s první velkou rolí v sitcomu Day by Day v roce 1988 a vyvrcholila při natáčení televizního seriálu Melrose Place o čtyři roky později. „Cítila jsem vítězství, když jsem místo jídla měla pouze láhev vody,“ vzpomíná Courtney. „Běhala jsem 4 kilometry denně a jen někdy si dala dvě malá jídla.“ Zhubla na 47 kg, šaty na ní visely a její imunitní systém se zhroutil. To ji naštěstí přimělo vyhledat odbornou pomoc…

Lindsay Lohan (20)
Výška: 170 cm, nejnižší váha: 51 kg
Pihovatá královna teenagerů si svůj problém dlouho nedokázala přiznat. Nakonec se v roce 2004 v rozhovoru pro časopis Vanity Fair svěřila: „Byla jsem nemocná a měla jsem také strach.“ Doznání, že trpí bulimií, ovšem následně popřela. Faktem ale je, že kdysi vážila zdravých 63 kg, ale za pár měsíců nato zhubla o 12 kg. Nyní Lindsay opět přibrala o pět kilo a vypadá zdravěji.

Paula Abdul (43)
Výška: 158 cm, nejnižší váha: 39 kg
Dnes je zpěvačka obrazem zdraví, udržuje se na své ideální váze 48 kg. Byly ale doby, kdy se »nafoukla« na 63 kg. Přejídala se sladkým, které potom na záchodě vyzvracela, a nato fanaticky cvičila čtyři až pět hodin denně, aby spálila kalorie. Když v roce 1994 vážila děsivých 39 kg, rozhodla se skoncovat se závislostí a začala se léčit na klinice.

Lara Flynn Boyle (36)
Bývalá přítelkyně herce Jacka Nicholsona vážila jen něco málo přes 40 kilogramů.

Calista Flockhart (41)
Herečka, kterou proslavil seriál Ally McBeal, měla problémy s anorexií.

Tori Spelling (33)
Dcera filmového producenta Aarona Spellinga, který nedávno zemřel.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.