Přiznání Ladislava Chudíka: Opustil jsem nemocnou manželku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Přiznání Ladislava Chudíka: Opustil jsem nemocnou manželku

Ladislav Chudík
Ladislav Chudík (Nový čas, Česká televize)

PRAHA – Slovenská herecká legenda Ladislav Chudík, který 27. května oslavil 85. narozeniny, odkryl největší tajemství! Nesmrtelný primář Sova ze seriálu Nemocnice na kraji města si dodnes vyčítá, že před lety na naléhání lékařů opustil první manželku, těžce psychicky nemocnou modelku z Česka.

„Sám jsem se léčil na psychiatrii, dodnes si vyčítám, že jsem ji opustil,“ přiznává Chudík.

„Kvůli komplikacím s první ženou jsem přišel o mnoho peněz. Pořád jsme se někam stěhovali, byli jsme pro smích, stali jsme se i obětí podvodu. Osobnost mé ženy se postupně měnila. Odmítala se léčit, až mě nakonec lékaři přinutili vzdát se jí jako manželky,“ svěřil se Chudík deníku Mladá fronta Dnes.

K rozpuku psychické nemoci došlo právě ve chvíli, kdy začal natáčet životní roli v Nemocnici a nebýt jí, přiznává Chudík, asi by se už dávno zbláznil. Sám totiž musel vyhledat pomoc psychiatrů. „Moje žena byla nemocná, poznamenaná záchvaty. Nejprve to charakterizovali jako lucidní sen (vědomé snění – pozn. red.), později jako epilepsii a nakonec se objevil nezhoubný nádor na mozku – astrocytom. Byla operovaná v Praze. Stav se i tak zhoršoval, sám jsem se pod tlakem situace léčil u psychiatrů. Jejich rozhodnutí bylo: odloučit mě od manželky,“ řekl při jiné příležitosti představitel primáře Sovy.

„Bylo mi řečeno, že se to už nikdy nezlepší, ať se s ní rozvedu, protože je to pro mě jediné rozumné řešení. Lékaři mě varovali, že život s ní by mě zničil a jí nepomohl. Nakonec jsem poslechl, ale nikdy jsem se tak úplně nesrovnal se svým svědomím, že jsem opustil nemocného člověka,“ dodává herec, který se rozvedl koncem 70. let, v roce 1982 se oženil podruhé a opět s Češkou, Alenkou, se kterou je dodnes.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.