Těžce nemocný herec Peter Falk už si na svoji životní roli nevzpomíná: Columbo? Neznám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Těžce nemocný herec Peter Falk už si na svoji životní roli nevzpomíná: Columbo? Neznám!

První spekulace, že trpí Peter Falk duševní nemocí, se objevily loni v dubnu, když svým zmateným chováním způsobil poprask v ulicích Beverly Hills…
První spekulace, že trpí Peter Falk duševní nemocí, se objevily loni v dubnu, když svým zmateným chováním způsobil poprask v ulicích Beverly Hills…

LOS ANGELES (šum, pk) – Americký herec Peter Falk (81) se roky objevoval na televizní obrazovce coby poručik Columbo – detektiv v ošuntělém baloňáku, jehož nápadná roztržitost maskovala bystrý mozek. Ironií osudu herci právě mozek nyní zcela vypověděl službu.


Peter Falk trpí Alzheimerovou chorobou (nevyléčitelný zánět mozku), je zcela nemohoucí a na svou životní roli si už vůbec nevzpomíná!

Podle lékařů jeho demenci značně zhoršily v posledních době časté narkózy, kdy se podrobil několika operacím chrupu a kyčle. Soud v Los Angeles v pondělí svěřil nesvéprávného Falka do péče jeho ženy Shery (58), s níž žije od roku 1977. Tím definitivně skončil spor o opatrovnictví a také o správu hercova majetku, který spolu vedly Shera a hercova dcera Catherine (38). Tu Falk kdysi adoptoval se svojí první ženou Alyce Mayo.

Dcera Catherine tvrdila, že macecha jejího otce zesměšňuje a chce ho připravit o jeho značný majetek. Řekla, že když byl ještě její otec při smyslech, chtěla se s ním Shera rozvést (prý jí vadilo, že Falk maloval akty mladých děvčat) a že její otec v posledních letech raději přespával ve spacáku v zahradním domku pro hosty. Kliknutím zvětšete„Teď už táta nepoznává ani tváře svých blízkých. Nepamatuje si, co se stalo. Pamatuje si jen věci, které se nestaly,“ vypověděla Catherine a požadovala, aby soud otcův majetek zmrazil.

Ten to ale odmítl a dal právo disponovat s veškerým jměním jeho manželce. Ta porotu přesvědčila citací z Falkova deníku, který si kdysi psal a kde uvádí, že už nechce být se svou problematickou dcerou v kontaktu.

Soud rozhodl, že dcera ho od nynějška může navštěvovat jen jednou měsíčně po dobu 30 minut, a to na »neutrální« půdě – v domě sousedky, kam vždy nemohoucího Falka přenesou. Herec nyní celé dny tráví ve speciálně upraveném pokoji pro hosty ve své rezidenci v Beverly Hills. Tým lékařů a sester mu zajišťuje nepřetržitou péči. Na svou ženu a dceru si už nepamatuje.

Peter Falk dostal roli Columba v pilotním filmu v roce 1968, to mu bylo 40 let. Celkově natočil 69 epizod. A všechny případy vždy zdárně vyřešil...


Foto Profimedia.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.