Skandál v Národním divadle - Herci musejí masturbovat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Skandál v Národním divadle - Herci musejí masturbovat!

V této budově Národního divadla moravskoslezského v Ostravě mělo k perverznostem docházet.
V této budově Národního divadla moravskoslezského v Ostravě mělo k perverznostem docházet. (pro Aha! – Wilhelm Stenhammar)

OSTRAVA – Skandál! Tak tohle tu nebylo od chvíle, kdy praskla aféra šéfa Bambini di Praga Bohumila Kulínského, který měl sexuálně obtěžovat sboristky. V ostravském Národním divadle moravskoslezském měl totiž ředitel scény Luděk Golat nutit herce onanovat!

Skandál! Tak tohle tu nebylo od chvíle, kdy praskla aféra šéfa Bambini di Praga Bohumila Kulínského, který měl sexuálně obtěžovat sboristky. V ostravském Národním divadle moravskoslezském měl totiž ředitel scény Luděk Golat nutit herce onanovat!

Ředitel divadla, který současně působí i jako režisér, údajně zachází s umělci jako se sexuálními otroky. „To, co s ním zažíváme na zkouškách, je už dlouho za hranicí slušného chování. Při zkoušce opery Il Soffio Delle Fate ale míra přetekla,“ líčí rozhořčeně Jaroslav Pavlásek, člen divadelní opery. A dodává, že zdaleka nemluví jen za sebe, ale i za kolegy, kteří Golatovy ponižující praktiky velmi špatně snášejí. Kromě záliby v nahých scénách jim na zkouškách i vulgárně nadává. Až dosud všechno tolerovali jen proto, že se báli o svá místa. Jenže teď už Golat překročil všechny meze...

V opeře Il Soffio Delle Fate, která je o válce v Sarajevu, nutí Golat umělce, aby nazí na jevišti masturbovali nad nahou ženou. Mají tak údajně znázorňovat její znásilnění. „Musel jsem ze zkoušky odejít. Nácvik několikaminutové scény trval 80 minut,“ říká zdrceně Jaroslav Pavlásek.

Kliknutím zvětšeteSám Luděk Golat má pro vyhrocenou scénu v opeře Il Soffio Delle Fate vysvětlení: „Musíme si uvědomit, že opera, kterou teď zkoušíme, je o Sarajevu a hrůzách, které se tam děly,“ říká na svou obhajobu. „Potřeboval jsem navodit věrohodnou atmosféru. Připouštím, že panu Pavláskovi se to nemusí líbit…“

Ať už dopadne kauza »Golat« jakkoli, faktem je, že lepší reklamu si Národní divadlo moravskoslezské těsně před premiérou kontroverzní opery nemohlo přát...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.