O návštěvě u Parsifala Imanuela: Aha! bylo první, kdo je viděl... Po 14 letech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

O návštěvě u Parsifala Imanuela: Aha! bylo první, kdo je viděl... Po 14 letech!

Zleva: Josefie (14), Julie (22), Silvestr (7), Medea (16), Ignác (5), Lucie Dvorská (44), Parsifal Imanuel (43), kamarádka Nina (17), Glorie (12), Manuela (17), Jordan Xaver (2)
Zleva: Josefie (14), Julie (22), Silvestr (7), Medea (16), Ignác (5), Lucie Dvorská (44), Parsifal Imanuel (43), kamarádka Nina (17), Glorie (12), Manuela (17), Jordan Xaver (2)

OSTENDE (Belgie) – Když přijíždíme do belgického přístavního města Ostende, je už několik hodin zahaleno tmou. Sotva se stíháme ubytovat, a už jsme zváni na pozdní návštěvu do domu muže, který je označován za nebezpečného vůdce sekty.


Otevírá nám sám guru Jan Dietrich Dvorský (43) s partnerkou Lucií (44), kteří se české veřejnosti ukázali poprvé po letech právě ve středečním deníku Aha!

Tiše, děti spí!

„Pojďte dál, ale prosím tiše, malé děti už spí,“ prosí nás. Uvedou nás do prostorného Kliknutím zvětšeteobýváku velikosti dvou malometrážních bytů a nabízejí nám výborné koláče, které napekly dcery. Ty se k nám později přidávají. „Uspávaly jsme mladší sourozence,“ vysvětlují Julie (22), Manuela (17) a Medea (16). Přichází jejich kamarádka Nina (17), která s rodinou dlouhodobě žije. „Doma měla potíže s otcem,“ vysvětlují její dobrodinci.

Otroky nemáme

Kliknutím zvětšeteRozhovor probíhá v poklidu, celá rodina dává najevo zájem o naše otázky a nic nenasvědčuje tomu, že bychom se ocitli mezi lidmi, které mají mnozí za náboženské fanatiky. Jsou snad Jan Dvorský a jeho družka Lucie výborní herci, anebo zvěsti o jejich autoritativním chování a mnoha zničených lidských životech patří do říše fantazie?

„Kde máte otroky?“ snažíme se o vtip v narážce na informace tisku, že rodině slouží několik zfanatizovaných následníků jejich učení. „Pár by se nám jich hodilo. Vždyť si představte, co je práce s takhle velkou rodinou!“ povzdechne si Lucie. Kliknutím zvětšeteMatku herečku Milenu Dvorskou nezapře, starost o děti se jí podepsala v unavené tváři. „Že vypadáme zbědovaně, za to může hlavně to pronásledování českými úřady,“ dodávají svorně Dvorští.

Razie nic nenašla

Druhý den se setkáváme znovu, tentokrát poznáváme i menší děti – dvouletého Jordana Xavera, pětiletého Ignáce a sedmiletého Silvestra s dvanáctiletou Glorií. Kliknutím zvětšeteZ krátké návštěvy se dá těžko poznat, zda se dětem neděje něco nepatřičného, zdá se nám ale, že jsou děti šťastné a vyrovnané a ani belgická policie při nedávné nečekané razii neshledala u Dvorských nic podivného.

Děti vypadají spokojeně

Dům je plný hraček, a jak nám otec s matkou vysvětlují, chod celé rodiny se podřizuje tomu, aby se děti mohly vyvíjet co nejpřirozeněji v harmonickém prostředí. Když odjíždíme zpátky do Prahy, hlavou se nám i fotografovi honí mnoho myšlenek. Jedna však převládá: Kliknutím zvětšetemožná mají Dvorští svérázné názory, ale děti se u nich mají alespoň na první pohled skvěle...

Proč se rozhodli promluvit?

„Je potřeba, aby veřejnost o jméně Parsifala Imanuela věděla co nejvíc. Je to mé poslání,“ vysvětluje Jan Dietrich Dvorský, proč se rozhodli promluvit a pozvali Aha! do svého příbytku. Jeho družka Lucie zase pevně doufá, že medializace jejich stíhání pomůže k tomu, aby se rodina mohla časem zase svobodně vrátit do Čech. „Po těch letech se nám po Praze už strašně stýská,“ dodává Parsifal.

Lucie Dvorská o své slavné matce: Krutě ubližovala vnučce Julii! Příběh lásky a nenávisti...


Autor: David ZÁPAL
Foto Aha! – David Kundrát

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.