Bathory se nevyplatila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Bathory se nevyplatila!

Deana Jakubisková-Horváthová se jako producentka příliš nevytáhla. Juraj Jakubisko na další film musí zatím zapomenout.
Deana Jakubisková-Horváthová se jako producentka příliš nevytáhla. Juraj Jakubisko na další film musí zatím zapomenout. (Aha! – Kateřina Kalibánová)

PRAHA – Jakubisko asi brzo s filmováním skončí. A může za to jeho manželka Deana Jakubisková-Horváthová (50).

Svoji práci producentky totiž zrovna na jedničku nezvládla a megafilm Bathory se ocitl v dluzích, ze kterých se měl dostat obrovskou návštěvností a také tím, že bude prodán zahraniční produkci.

Ještě na festivalu v Karlových Varech se Jakubisková dušovala, že je o Bathory velký zájem, a to údajně i v zámoří. O prodeji je ale ticho a tržby filmu dosahují slabé třetiny rozpočtu. Už několikrát vydaná exekuce na majetek Jakubiskové se stane nejspíš tentokrát skutečností.

Deana JakubiskováHorváthová se nechává často titulovat jako první dáma filmu. Jak to vypadá, bude z ní spíš první dáma exekucí. „Za každým filmem za ní zůstávají dluhy, chápu, že už s ní nechce nikdo spolupracovat. Taky na ni a Jakubisko film byla několikrát uvalena exekuce,“ sdělil nám zdroj z filmového zákulisí.

Jeho slova potvrzuje server justice.cz i server kinovydelky.cz. Z uvedeného rozpočtu 320 milionů korun (Jakubisková se dokonce nechala slyšet, že šlo o částku 400 milionů korun) totiž film v kinech vydělal jen něco málo přes 86 milionů korun, což je o něco více než čtvrtina. „Půl roku po premiéře už asi na film nikdo nepůjde, takže tam to určitě nedoženou,“ říká náš zdroj.

Jedinou šanci pro film je prodej do zahraničních distribucí. Zatím však neproběhla jediná zpráva, že by k prodeji došlo.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.