Andrea Verešová ve spárech sekty! Dopadne jako Barbora Škrlová? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Andrea Verešová ve spárech sekty! Dopadne jako Barbora Škrlová?

Fotografie
Fotografie (internal)

Je krásná, úspěšná, má šťastnou rodinu. A přesto hledá útěchu a duševní rovnováhu u podivné a možná nebezpečné sekty!

Společnost propagující tzv. Silvovu metodu si totiž zahrává s autosugescí a hypnózou. A právě neodborné použití těchto technik může podle znalců snadno způsobit doživotní psychické následky. Učení slibuje hotové zázraky: naučí prý člověka komunikovat s jakousi "Vyšší Inteligencí", podpoří jeho sebevědomí a dokonce vyžene z těla nemoci. Nepřipomíná vám to něco? Ano: právě takhle nějak začínal slavný a tolik diskutovaný příběh šílené Báry Škrlové!

Případ Andrey Verešové (28) je o to smutnější, že v ohrožení jsou i její blízcí. Andrea je právě teď v sedmém měsíci svého druhého těhotenství. S manželem Danielem Volopichem (42) vychovávají dceru Vanessku, která se narodila před rokem a půl. Volopich má navíc ze svého bývalého svazku dvě dcery, Valentýnu a Josefínu. A sekta silvistů pořádá semináře pro malé děti!

Andrea si zřejmě zatím neuvědomuje, do čeho spadla. "Ve dvanácti jsem si poprvé přečetla Silvovu metodu, uchvátilo mě to a začala jsem to zkoušet," přiznává. Vyrovnala se i se skutečností, že část jejího příbuzenstva se na její víru dívá víc než skepticky. "Věřící katolíci se na vše východní a okultní dívají s nedůvěrou, nebo dokonce s opovržením," vysvětluje postoj své nábožensky založené rodiny.

A co o sobě tvrdí samotná sekta?

Silvova metoda je založena na vědeckých poznatcích účinnějšího použití mozku a mysli. Vědecký výzkum započal v roce 1944 pod vedením zakladatele, pana Josého Silvy. V současné době vyučuje na 800 lektorů Silvovy metody ve 27 jazycích, ve 111 zemích světa. Počet absolventů Silvovy metody na celém světě přesahuje 14 milionů.

V České republice zahájila sekta svou činnost v roce 1992 a registruje více než 16 tisíc absolventů. Realizuje ve světě ojedinělé, vysoce specializované programy pro vrcholové sportovce, podnikatele a tvůrčí pracovníky. Velký zájem je také o dětské kursy pro děti ve věku 7 - 12 let a tzv. Ultrakurs zaměřený na tělesné a duševní zdraví.

Mezi klíčové pojmy Silvovy metody patří větší použití lidského mozku a relaxace. Nejde však o relaxaci pasivní, jde o aktivní využití tohoto stavu uvolnění, o využití výjimečných vlastností mozku, je-li frekvence jeho elektrické aktivity mezi 7 a 14 Hz (alfa frekvence). Mezi nejčastěji uváděné a četnými zkušenostmi prokázané znaky frekvence alfa patří: vynikající paměť a soustředění, výrazná aktivace imunitní soustavy a dále sladěná činnost levé - tedy logické, rozumové - a pravé, intuitivní, tvůrčí hemisféry mozku (celkové použití mozku) a konečně přístup do podvědomí či knihovny našich zážitků, starých vzorců chování a limitujících programů (přístup k nim v alfa frekvenci je předpokladem efektivní a trvalé sebezměny).

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.