Helena Růžičková (†67): Už je to pět let... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Helena Růžičková (†67): Už je to pět let...

Helena Růžičková ve své poslední roli v Troškově Kameňáku 2 jako zelinářka věštící budoucnost z čočky.
Helena Růžičková ve své poslední roli v Troškově Kameňáku 2 jako zelinářka věštící budoucnost z čočky.

SLATINA – Právě dnes uplynulo pět let od doby, kdy zemřela věčně rozesmátá herečka Helena Růžičková (†67)! 4. ledna roku 2004 podlehla boji s rakovinou v nemocnici v Plzni, kde s přestávkami trávila dva roky svého života.


Představitelka komediálních, ale i charakterních rolí v životě mnoho štěstí neměla. V roce 1999 přišla o jediného syna, herce Jirku Růžičku, který byl pověstný, stejně jako ona, svou extrémní váhou. Její manžel, režisér Jiří Růžička starší (†71), zase zemřel jen čtyři měsíce před herečkou. Pak už Helena ztratila smysl života a s nemocí přestala bojovat. Růžičková nenapsala závěť, a tak majetek zůstal těm, o kterých prohlašovala, že ji zklamali, včetně bývalé snachy Heleny Růžičkové mladší, matky synových dcer. I když o tom nerada mluvila, trpěla tím, že vnučky nemohla vídat. „Ani když Jirka onemocněl a chtěl holky vidět, je za ním jejich máma nepustila. Museli jsme s manželem Jiříkovi lhát, že tam byly, když spal, a že ho moc pozdravují. Jirka sice souhlasně kýval, ale dobře věděl, že to není pravda,“ říkala herečka. Ta do poslední chvíle věřila, že se z rakoviny vyléčí a bude hrát. Chtěla se znovu vdát za svého kamaráda, herce Václava Glazara. Zemřela před pěti lety v umělém spánku, do kterého ji lékaři dva dny předtím uvedli, aby netrpěla bolestmi.

Kliknutím zvětšete


Autor: (hof)
Foto ara

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.