Film Sněženky a machři po 25 letech: Předražený o 30 »melounů«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Film Sněženky a machři po 25 letech: Předražený o 30 »melounů«!

Radek Převrátil (Václav Kopta), Viki Cabadaj (Jan Antonín Duchoslav), Karel Mácha (Michal Suchánek)
Radek Převrátil (Václav Kopta), Viki Cabadaj (Jan Antonín Duchoslav), Karel Mácha (Michal Suchánek) (ara, www.filmovezvuky.fdb.cz)

PRAHA – Překročit rozpočet o 30 milionů korun – tomu se říká umění! Právě to se podařilo pokračování Sněženek a machrů s Antonínem Duchoslavem (43) alias nesmrtelným Viki Cabadajem a Michalem Suchánkem (43) v hlavních rolích!

● Kvůli Suchánkovi a spol.

Druhý díl s podtitulem »po pětadvaceti letech« vyšel celkově na 70 milionů korun nejen kvůli přemrštěným požadavkům herců, ale i kvůli rozhádanému štábu nebo obrovské spotřebě materiálu!

„Někteří herci, bez kterých by to ale nešlo natočit, si nechali velmi dobře zaplatit, navíc některé záběry se točily i dvanáct dnů. Na filmu je ale cena znát, nevypadá televizně. Už se dodělává jen zvuk, premiéru 18. prosince stihneme,“ řekl nám producent snímku Jiří Jurtin.

Natáčení očekávaného hitu o trablech party kamarádů na horách provázely samé nepříjemnosti. Štáb se hádal tak, až se málem serval, herci nebyli často zrovna střízliví, režisér Viktor Tauš se prý zase rozhodně nebránil drogám. A k tomu ještě dluhy produkce všude, kam se podívala. „Pár pohledávek stále máme, ale drtivá většina byla uhrazena. I ubytování v Peci pod Sněžkou. A že se Duchouš dvakrát ožral, to se po čtyřiceti dnech bez rodiny dá pochopit. Občas jsem měl ale taky chuť se vším praštit. Hlavně když se mladí filmaři totálně rozhádali s těmi zkušenými, vypadalo to špatně,“ vysvětluje producent.

Film, ke kterému již na internetu vyšel i trailer, prý rozhodně jen netěží z prvního dílu. „Nejde ani tak o komedii, diváci se budou moci zamyslet i si nostalgicky zavzpomínat. Moc jsem tomu filmu nevěřil, ale jsem příjemně překvapený,“ dodává na závěr producent Jurtin.

Machři nyní – po pětadvaceti letech

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.