Herec Jiří Krytinář: Politiky se nevzdám | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Herec Jiří Krytinář: Politiky se nevzdám

S tvrdým alkoholem si Jiří Krytinář nezahrává, ale pivečko si s chutí někdy dá.
S tvrdým alkoholem si Jiří Krytinář nezahrává, ale pivečko si s chutí někdy dá. (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – Nejmenší herec v Česku Jiří Krytinář (61) se vzdal politické kariéry, kterou značně zkomplikoval jeho zdravotní stav a problémy se srdcem. Přesto však nezapomněl na handicapované lidi okolo sebe.

Nejmenší herec v Česku Jiří Krytinář (61) se vzdal politické kariéry, kterou značně zkomplikoval jeho zdravotní stav a problémy se srdcem. Přesto však nezapomněl na handicapované lidi okolo sebe.

„Kandidovat jsem chtěl proto, abych mohl pomoci postiženým lidem, ale není vyloučeno, že se ještě kdy na kandidátní listině objevím, momentálně se věnuji charitě,“ řekl deníku Aha! Krytinář, jenž v posledních dnech bojuje s pověstí sukničkáře. Dokonce byl nevědomky zatažen do rockového klubu, kde probíhal striptýz.

„Otevíral jsem ten rockový bar, zdržel jsem se tam dvě hodiny, podal si ruku s hosty a vypil jeden střik, protože tvrdý alkohol už léta ze zdravotních důvodů nepiju,“ řekl Krytinář, jenž se brání z narčení, že by si na tu akci on sám objednal striptýz. „O tom jsem vůbec nevěděl, protože to bylo neplánované, já to nemám zapotřebí. Ctím slova T. G. Masaryka – rodina je základ státu a já si své rodiny vážím,“ vysvětluje situaci herec, který žije v podezření, že fotografie se striptérkami na něho někdo nastražil.

„Celá ta kauza na mě byla připravena a chtěla ublížit lidem malého vzrůstu, jako jsem já,“ řekl deníku Aha! Krytinář, který co nevidět vydá knihu Dívám se vzhůru. „Není to autobiografie, ale je to veselé vyprávění o lidech, kteří jsou okolo mě v šatnách ve filmu a v divadle. Nabízím lidem naději,“ řekl závěrem Krytinář. Ten se právě v těchto dnech připravuje na dvě premiéry muzikálů Adéla ještě nevečeřela a Švejk. „Chci dále podporovat se svým dlouholetým kamarádem Miloslavem Ondrou charitativní a sociální projekty pro děti, mládež a zvířátka. Mé motto zůstává: Malý člověk s velkým srdcem. I tak bych to ale jen stěží zvládal bez podpory své dcery Janičky a manželky, která má se mnou svatou trpělivost,“ dodal na závěr s dojetím herec.

3.10.2008

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.