Marika Gombitová: 52. narozeniny! Dostane »tajnou« knihu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Marika Gombitová: 52. narozeniny! Dostane »tajnou« knihu!

Marika Gombitová už pět let odmítá jakákoliv veřejná vystoupení a nekomunikuje s okolním světem.
Marika Gombitová už pět let odmítá jakákoliv veřejná vystoupení a nekomunikuje s okolním světem.

PRAHA/BRATISLAVA - Už zítra slaví nejpopulárnější slovenská zpěvačka Marika Gombitová 52. narozeniny a zároveň i svátek. Žádnou slavnost ovšem nechystá. Ani pro své nejbližší a čtyři sourozence.


Gombitová se už pět let neukázala na veřejnosti a s nikým nekomunikuje. Přesto k narozeninám a svátku dostane dárek! Svou životopisnou knihu nazvanou jednoduše Marika!

„Je to úplně první kniha, která o Marice vyjde. Protože má svátek i narozeniny v jeden den, budou ty knížky v podstatě dvě – české vydání dostane k narozeninám a slovenské k svátku,“ řekl deníku Aha! spoluautor knihy Václav Nekvapil. „Marika o této »tajné« knížce ví, ale vzhledem ke své izolaci se rozhodla, že na ní spolupracovat nebude. Je to tedy neautorizovaný životopis, který přinese spoustu neznámých informací. Kvůli prázdninám ovšem knížka nabrala zpoždění, a tak ji Marice pošleme až v polovině října, kdy vyjde,“ dodal Nekvapil.

Slovenská dvojnásobná Slavice, Zpěvačka století, Žena 21. století, interpretka Hitu století (Vyznanie) nepřijde zkrátka ani zítra. Hudební vydavatelství Opus vydává řadu Maričiných dvojcédéček Collectors Edition, ve které postupně vycházejí všechny písně, jež kdy natočila. Tento týden bylo vydáno její druhé album Môj malý príbeh. A zítra odpoledne jí přijde s řadou dárků gratulovat i duchovní matka jejího neoficiálního internetového fanklubu a fóra Marta Valentová. „Doufám, že budu mít možnost všechny dárky předat Maričině ošetřovatelce, tak jako v minulosti, a že nám Marika napíše pozdrav pro naše fórum,“ nevzdává se naděje Valentová.

Marika, která je po autonehodě od prosince 1980 upoutána na invalidní vozík, totiž nekomunikuje ani se svými nejvěrnějšími fanoušky a na fóru se za jeho existenci nikdy nebyla podívat ani nenapsala jediný pozdrav fanouškům. „Jsme z té ignorace hrozně smutní a zoufalí. Pořád věříme, že se Marika mezi námi objeví nebo nám alespoň napíše pozdrav. Moc bychom si to přáli,“ říká Valentová. A přiznává, že už jí docházejí síly, a pokud se Marika brzy neozve, její nejobsáhlejší neoficiální fanklub a fórum zanikne. Gombitové české internetové stránky před několika týdny jejich provozovatel už zrušil.


Autor: PETR MACEK
Foto z knihy Marika Tibor Borský

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.