Poslední rozloučení s Michalem Dočolomanským - Nechtěl, aby ho viděli v rakvi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Poslední rozloučení s Michalem Dočolomanským - Nechtěl, aby ho viděli v rakvi

Poslední rozloučení proběhlo na pódiu bratislavského Národního divadla.
Poslední rozloučení proběhlo na pódiu bratislavského Národního divadla.  (: ara)

BRATISLAVA – „Sbohem, kamaráde!“ slzela včera na posledním rozloučení s Michalem Dočolomanským (†66) slovenská umělecká elita na pódiu bratislavského Národního divadla. Herec, známý například jako Nick Carter z komedie Adéla ještě nevečeřela, »hrábě« Felix Teleke z Tölökö z Tajemství hradu v Karpatech nebo Gustáv Husák z filmu Vítězný lid se poté, co minulé úterý prohrál dlouhý boj se zákeřnou rakovinou plic, vydal na svou poslední cestu.

»Děkujeme ti Miško!«

Pietní obřad ve Slovenském Národním divadle začal včera úderem poledne. Mnohé návštěvníky možná překvapilo, že se na pódiu oproti zvyklostem neobjevila hercova vystavená rakev, uznávaný umělec si takovou poctu výslovně nepřál. „Michal je přítomný v myslích a srdcích na Slovensku i v zahraničí,“ řekl ve své smuteční řeči sám těžce churavý představitel primáře Sovy z legendárního seriálu Nemocnice na kraji města Ladislav Chudík.„Děkujeme ti za všechno,“ hlesla i hvězda Hřebejkových filmů Emília Vášáryová.

Mezi hosty se objevili kolegové zesnulého Martin Huba, Zdena Studénková, politici jako opoziční vůdce Mikuláš Dzurinda, slovenský exprezident Michal Kováč a mnoho dalších.

Během smutečního obřadu byly promítnuty ukázky z divadelních her, ve kterých »Miško«, jak jej kolegové láskyplně oslovovali, kdysi exceloval.

Na závěr ocenili herecké umění uznávané herecké legendy jeho kolegové i smuteční hosté mnohaminutovým potleskem vestoje.

Od šestnácti hodin pak v bratislavském krematoriu proběhl v úzkém rodinném kruhu uzavřený obřad a zpopelnění ostatků herce.

Michal Dočolomanský byl už dvaadvacet let rozvedený, s bývalou manželkou Martou mají syna Michala a dceru Martu.
Nedávno vyšlo najevo, že už delší dobu žil s partnerem, televizním technikem Alexandrem Godou (42), kterému také odkázal většinu majetku v hodnotě mnoha milionů korun.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.