Luba Skořepová (84): Jsem 17letá panna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Luba Skořepová (84): Jsem 17letá panna!

PRAHA – Svérázná herečka a bílá čarodějnice Luba Skořepová (84) si prostě nemůže užívat jako její vrstevnice poklidného podzimu života. Zatímco v soukromí válčí s italskou mafií.


A navíc se pere s mafií!

PRAHA – Svérázná herečka a bílá čarodějnice Luba Skořepová (84) si prostě nemůže užívat jako její vrstevnice poklidného podzimu života. Zatímco v soukromí válčí s italskou mafií, která ji chce připravit o střechu nad hlavou, na divadle vzala na svá bedra nadlidský úkol: bude hrát sedmnáctiletou pannu! Nezbláznila se náhodou? „Vůbec ne!“ směje se herečka.

Hra Milostná tajemství, kterou uvádí divadlo u Valšů, se skládá ze tří aktovek. V jedné z nich s názvem Tajemný host Valerije Brjusova paní Luba představuje dívenku, která chce přijít o pannenství.

„Pokud jako skoro pětaosmdesátiletá hraju sedmnáctiletou, nesmí to být pouze groteskní, ale také dojemné. A zároveň pravdivé – v tom výkonu by měl být rytmus kůzlete,“ věří si podle iDnes.cz Skořepová.

Další boj s větrnými mlýny svádí herečka známá z filmu Limonádový Joe, Cesta z města, nebo ze seriálů Náměstíčko, Náves a Příkopy s majiteli domu v Praze 2 na Vinohradech, ve kterém dlouhá léta žije. „Ona je to italská mafie a pořád na mě útočí. Hází mi třeba do oken dlažební kostky a dělají další naschvály. Chtějí mě prostě vystrnadit z bytu, aby ho mohli pronajmout za draho, ale já se ho za žádnou cenu nevzdám,“ svěřila se deníku Aha! paní Luba. Ostatně ve své »kouzelnické chýši« už má prý nachystány figurky podnikatelů na woodoo rituál…


Autor: DAVID ZÁPAL, EVA KREMSEROVÁ
Foto Aha! – Marek Pátek, koláž Aha!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.