Petr Hapka: Už nemůže ani chodit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Petr Hapka: Už nemůže ani chodit!

OKOŘ – Je sobota 17. května, krátce po obědě. Skladatel Petr Hapka (63) jen velmi pomalu vychází na zápraží svého domu na Okoři nedaleko Prahy. S bolestí se rozhlíží.


Má strašlivé deprese, kamarádi se o něj bojí...

V obou rukou má francouzské berle, navíc ho musejí podpírat ještě další dva lidé – přesto má slavný hitmaker s hřívou bílých vlasů velké problémy sejít těch pár schodů na trávník. V obličeji se mu zračí ohromné útrapy...

Operace, kterou nedávno prodělal a snažil se ji bagatelizovat, nebyla tak jednoduchá, jak se zdálo. Máme-li věřit oficiálním informacím, utrpěl nejprve zlomeninu krčku poté, co doma propadl stropem, a v nemocnici pak navíc znovu upadl a zle si natloukl.

Podle zákulisních zdrojů mu údajně museli do obou kyčlí voperovat endoprotézu – umělý kloub, což je jedna z možných metod, jak se zlomenina krčku léčí. A rekonvalescence se komplikuje. Kliknutím zvětšeteA Hapka to psychicky nezvládá. „Je úplně na dně, ztráta hybnosti je pro něj to nejhorší, co ho mohlo potkat. Propadá strašlivým depresím,“ strachuje se o vynikajícího hudebníka jeho dobrý kamarád.

Hapka společně s textařem Michalem Horáčkem napsal desítky hitů (Levandulová, S cizí ženou v cizím pokoji, Štěstí je krásná věc, Dívám se dívám, Bude mi lehká zem,…) a vydal pět alb. Také je autorem hudby k řadě filmů (mj. Páni kluci, Léto s kovbojem, Copak je to za vojáka, Fany) a seriálů (My všichni školou povinní, Náves, Náměstíčko, Bylo nás pět).


Autor: Petr Macek
Foto Aha! – Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.