Pohřeb zavražděného rockera Sahuly (†45) - I velcí drsňáci brečeli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pohřeb zavražděného rockera Sahuly (†45) - I velcí drsňáci brečeli!

Pohřeb se konal ve velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze. U rakve byl věnec v podobě loga Tří sester. Nechybělo ani lahvové pivo.
Pohřeb se konal ve velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze. U rakve byl věnec v podobě loga Tří sester. Nechybělo ani lahvové pivo.

PRAHA – Poslední rozloučení se zavražděným zpěvákem a bývalým kytaristou kapely Tři sestry Františkem Sahulou (†45) jako by v sobě nemělo ani stín nedávné tragédie. Snad tomu pomohl i živý zpěv Lou Fanánka Hagena (41).


„Franta říkal, že kdyby jednou umřel, musí mu na pohřbu zazpívat Tři sestry,“ slzel jeho kamarád, rocker a právník Petr Pečený. Dojetí se ale neubránil ani drsňák David Koller.

„Na Frantu Sahulu mám jak hezké a zábavné vzpomínky, tak i ty strašné. Ty vznikly během našeho zlého období, kdy nás všude hrozně pomlouval a pak jsme k sobě tři roky nedokázali najít cestu. Mrzí mě, že po tom neštěstí spolu už nikdy nic neuděláme,“ svěřil se deníku Aha! Fanánek, který na pohřbu se svými Třemi sestrami zazpíval. Sahulovy hity Čas, Stíny na duši a Hroch pak zazněly ze záznamu. Tři sestry se spolu s velkým Sahulovým kamarádem Petrem Pečeným a skupinou dalších přátel složili i na zaplacení pohřebního obřadu.

Na lavici pozůstalých usedla jen maminka Sahuly, jeho první manželka Jarmila, její kamarád a také správce internetových stránek Petra Pečeného. „K rodině nepatří, ale šel tam podpořit Jarmilku, aby se nezhroutila,“ šuškali si ostatní. Jeho druhá žena, ani žádné ze Sahulových šesti dětí na pohřeb nedorazily. Možný důvod? Zpěvák neplatil na děti alimenty, za což si odseděl i nějaký ten měsíc v kriminále, odkud byl teprve před dvěma měsíci propuštěn. Teď žil sám, trochu jako bezdomovec. Neúčast jeho nejbližších na pohřbu přesto překvapila i eho kamarády Pečeného a Fanánka...

Kliknutím zvětšeteMezi hosty naopak nechyběl rocker David Koller, který se ale vmísil do davu fanoušků, a jen co zazněl tón poslední písně, vypařil se, aby se mohl o samotě vybrečet. Vzpomínkový koncert, jehož výtěžek půjde na konta dětem po Františkovi Sahulovi, uspořádají Tři sestry a jejich přátelé už tuto sobotu na pražském koupališti Džbán.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete

Vrazi čekají ve vězení

Františka Sahulu brutálně ve středočeské Kamenici 2. května zamordovali Jiří Kulvejt (18) a Jan Dvořáček (20). Oba mladíky lapili policisté následující den, kdy se našla zohavená kytaristova mrtvola. Po dlouhých hodinách výslechu je kriminalisté obvinili z vraždy a soud na ně uvalil vazbu.


Autor: DAVID ZÁPAL, SOŇA STEHLÍKOVÁ
Foto Aha – Marek Pátek, Martin Hykl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.