Jaroslav Moučka (84): Operace a pak... Prudké zhorsení stavu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jaroslav Moučka (84): Operace a pak... Prudké zhorsení stavu!

Jaroslav Moučka
Jaroslav Moučka  (Aha! – Martin Hykl)

PRAHA – Čtyřiaosmdesátiletý herec Jaroslav Moučka, který se nedávno podrobil složité operaci, byl ve středu večer znovu převezen do pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady!

Čtyřiaosmdesátiletý herec Jaroslav Moučka, který se nedávno podrobil složité operaci, byl ve středu večer znovu převezen do pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady! „Ano, pan Moučka u nás byl přijat před osmnáctou hodinou. Leží na I. interně,“ potvrdila deníku Aha! mluvčí nemocnice Jana Jelínková. Jaké komplikace se objevily?

Moučkův převoz včera potvrdila i jeho manželka Jiřina. „Až do středy byl na rehabilitaci v sanatoriu na Žižkově. Je totiž po operaci; čeho, to nechci říkat. Jenže dostal teplotu, tak se báli ho tam nechat a převezli ho do nemocnice. Jinak je zatím vše v pořádku,“ přiznala deníku Aha! Moučková. Její slova potvrdila i mluvčí vinohradské nemocnice, která Aha! řekla: „Stav pana Moučky je nyní stabilizovaný.“

Herec, známý hlavně ze seriálů Muž na radnici, Okres na severu, Plechová kavalerie, Chalupáři, Nemocnice na kraji města či Život na zámku, si na zdraví postěžoval i ve svém zatím posledním rozhovoru, který poskytl telefonicky deníku Aha! v listopadu loňského roku. „Zdravíčko je mizerný. Stáří je nanic a nikdo mi nevymluví, že je to jinak. Však to všichni poznají na vlastní kůži, až budou v mém věku,“ svěřil se nám tenkrát s tím, že trpí Parkinsonovou chorobou.

Jde o onemocnění nervového systému, jehož příznaky jsou klidový třes, problémy s pohybem, chůzí a změněná řeč. Nemocní mívají i psychické obtíže a nemohou spát. Je to způsobeno kornatěním tepen – aterosklerózou, při níž se na stěnách cév ukládají tukové látky, čímž dochází k jejich zužování a následnému špatnému prokrvení částí mozku.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.