Ledecký je spokojený, ale... Válka o divadelní granty jde do ulic! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ledecký je spokojený, ale... Válka o divadelní granty jde do ulic!

PRAHA – Válka o granty se přiostřuje! Ředitelé pražských divadel jsou rozděleni na dvě skupiny – jedna s novým systémem přidělování grantů divadlům souhlasí, druhá je zatím v opozici!


A právě druhá skupina, neoficiálně vedená producentem Oldřichem Lichtembergem, dnes ráno vyjde na demonstraci do pražských ulic. V 8.30 hodin se sejdou na Mariánském náměstí před pražským magistrátem. „Odmítáme, aby o rozdělování financí na konkrétní projekty rozhodovala jediná grantová komise,“ hřímá producent. Naproti tomu Janek Ledecký, který na včerejší grantové tiskové konferenci byl za Divadlo Kalich, s nově nastavenými pravidly vcelku souhlasí. „Myslím, že to je od minulého rozdělování posun dopředu, ale chápu, že zavděčit se všem zkrátka nelze,“ uzavírá Ledecký, který půlku letošního léta stráví v jihokorejském Soulu. „Tamní divadla chtějí mého Hamleta hrát dalších pět let, a tak tam musím zařídit nějaké úpravy,“ dodal zpěvák.


Autor: (vt)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.