Jana Hubinská - Ilona ze Zdivočelé země - Rakovina prsu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jana Hubinská - Ilona ze Zdivočelé země - Rakovina prsu!

V březnu 2002 získala Hubinská z rukou Pavla Lišky Českého lva za film Děvčátko
V březnu 2002 získala Hubinská z rukou Pavla Lišky Českého lva za film Děvčátko (: ČTK13.3.2006)

BRATISLAVA – Držitelka Českého lva za roli ve fi lmu Děvčátko a jedna z hlavních hrdinek seriálu Zdivočelá země Jana Hubinská (39) si nedávno protrpěla rakovinu prsu! Jedna z nejpopulárnějších slovenských hereček, která v současnosti září v kinech v české komedii Experti, poprvé promluvila o své chorobě.

V roce 2002 Hubinská získala prestižního Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli za film Děvčátko, českým divákům je ale známá hlavně ze seriálu Zdivočelá země, který od nadcházející neděle reprízuje Česká televize. Dnes její známost raketově roste nejen díky české teenagerovské komedii Experti, ale hlavně kvůli porotcování ve druhé řadě slovenské verze soutěže SuperStar. Minulý rok jí však osud připravil krutou ránu. Lékaři jí objevili rakovinu prsu!

„Šla jsem na preventivní prohlídku před cestou do Afriky,“ vzpomíná Hubinská na nejhorší den svého života. „Po vyšetření jsem se dozvěděla že mám nádor a že je potřebný okamžitý zákrok, dokud není pozdě. V hlavě se mi začaly rojit otázky. Co teď? Přestat pracovat? Všechno změnit? Byla to taková hra s osudem. Nakonec nebylo mnoho možností na výběr. Miluji život a mám čtrnáctileté dítě,“ dodává Hubinská, která operaci podstoupila a úspěšně se zotavuje.

„Měla jsem štěstí, že jsem šla na kontrolu,“ gratuluje si Hubinská dnes, kdy opět naplno pracuje. „Dostala jsem se do rukou skvělému lékaři, a ten malý nádor zlikvidoval hned v zárodku!“ říká. Stejně jako třeba Milada Kerndlová (48), manželka jazzmana Laďi Kerndla (60) která se s rakovinou prsu také potýkala, by ráda doporučila všem ženám, aby nezanedbávaly podobné preventivní prohlídky. Včasná diagnóza může totiž zachránit život.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.