Daniel Landa: »Nácek«, nebo alchymista? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Daniel Landa: »Nácek«, nebo alchymista?

Na plakát, který propaguje jeho nové turné, si totiž podle některých lidí propašoval nacistický pozdrav!
Na plakát, který propaguje jeho nové turné, si totiž podle některých lidí propašoval nacistický pozdrav! (Aha! – Martin Hykl)

PRAHA – Konteroverzní zpěvák a skladatel Daniel Landa (39) zase překvapil! Na obnovené premiéře muzikálu Tajemství si v divadle Kalich sice přebral multiplatinovou desku za stejnojmenné cédéčko, ale všichni návštěvníci následné párty si špitali o jeho novém skandálu. Na plakát, který propaguje jeho nové turné, si totiž podle některých lidí propašoval nacistický pozdrav!

Landa na plakátu, který propaguje jeho nové turné, totiž hlásá šifru »Mercurius«. A to je podle některých ultralevičáckých internetových stránek skrytý pozdrav nacistickému vůdci Adolfu Hitlerovi. Mercurius je totiž latinský název pro planetu Merkur, která kolem slunce obíhá přesně 88 dní. A právě toto číslo slouží novodobým nacistům jako pozdrav Heil Hitler.

Landa však svůj plakát vysvětluje mnohem prozaičtěji. „Mercurius je alchymistický symbol, takže kdo chce hledat, musí do alchymie a psychologických procesů,“ řekl Landa s tím, že lidé se více dozvědí v jeho novém představení Zlatý drak v brněnském Národním divadle.


Daniel Landa - Tajemstvi - Volám

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.