Dům za 4,7 miliardy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Dům za 4,7 miliardy!

Má dražší barák než nejbohatší muž světa Bill Gates...
Má dražší barák než nejbohatší muž světa Bill Gates... (: ČTK, internet)

PRAHA/VILLEFRANCHE-SUR-MER – Nejslavnější »rocková babička« Tina Turner (66) si na břehu francouzské Riviéry pořídila pohádkové letní sídlo, které je podle znalců jednou z nejdražších nemovitostí na světě.

Nejslavnější »rocková babička« Tina Turner (66) si na břehu francouzské Riviéry pořídila pohádkové letní sídlo, které je podle znalců jednou z nejdražších nemovitostí na světě. V přepočtu za dům dala 4,7 miliardy korun, což je o 100 milionů Kč víc, než kolik do své vily, která je největším soukromým sídlem v USA, investoval počítačový magnát Bill Gates, nejbohatší muž světa..

V údolí pod rezidencí, kterou Tina Turner koupila, se rozkládá proslulé letovisko Nice, na dohled leží i Mecca filmových festivalů, město Cannes. Dům na Azurovém pobřeží objevil před šesti lety Tinin manažer, právě když zpěvačka dokončovala zařizování svého nového domova ve švýcarském Curychu. Čekali byste, že práce na jednom domě dá architektce-amatérce pořádně zabrat? Ne, Tina byla ale ve svém živlu! „Lidé většinou očekávají, že tady bude všechno supermoderní a nábytek bude celý z kůže. Ale to není můj styl,“ říká.

  • Jak dům vypadá:
    Rezidenci vévodí zastřešené verandy a kamenné terasy, z nichž je překrásný výhled dolů na moře, všude jsou cihlově červené květináče, přetékající květy bledulí, a modravý klid vlnek bazénu podtrhuje atmosféru klidu a pohody. Pěvecká diva zařizovala prý příbytek s důsledností až chorobnou. „Když jsem byla na turné a měla den volna, těšila jsem se, až vyskočím z postele a vyrazím na nákupy. Po nějaké době už jsem byla netrpělivá, zvlášť když mě lidé škádlili a pořád se ptali, kdy už ten dům bude konečně hotov. Když ho posléze viděli, pochopili, proč mi zařizování trvalo tak dlouho,“ říká Tina.
  • Co zpěvačka sama navrhla:
    Z její hlavy například pochází obloukové vchodové dveře, široké balustrády na horních balkonech nebo šestihranná zasklená besídka na zeleném trávníku. V domě je i pozlacený starožitný nábytek, který vlastní už celá léta, a několik čerstvých přírůstků, například středověká tapisérie, kterou objevila v Paříži a pověsila ji nad točité hlavní schodiště.
  • Zvláštnosti interiéru:
    Další pokoje jsou zařízeny »skromněji«: obří prosklený obývák plný květin, s obrovským krbem a stolem pro deset lidí. Promítací místnost se starými hudebními nástroji na zdech nebo několik pokojů pro hosty s vysokými železnými postelemi a výhledem na moře. Stejným směrem je orientovaná i ložnice Tiny a jejího přítele Erwina s velikým balkonem...
  • Co to všechno stálo:
    Tina Turner na svém bydlení opravdu nešetřila, odborníci tipují, že ho mohla koupit za čtyři miliardy korun a dalších zhruba 700 milionů do něj musela investovat, ale výsledek stojí za to: Nad blankytně modrým mořem se teď pyšně tyčí obrovská přepychově zařízená vila, nechybí samozřejmě bazén, udržovaný zelený trávník, dojem dokonalosti podtrhuje řecký amfi teátr a altánek na romantické večeře a vedle drobátko kýčovité bublající fontánky stojí nablýskané červené lamborghini… Sexy kakaová zpěvačka si zkrátka pořídila ráj na zemi!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.