Lagerfeldův kvartýr v Paříži: PRODÁNO! Za čtvrt miliardy... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Lagerfeldův kvartýr v Paříži: PRODÁNO! Za čtvrt miliardy...

Lagerfeld žil na vysoké noze.
Lagerfeld žil na vysoké noze. (Foto Profimedia.cz)

Luxusní pařížský byt věhlasného módního návrháře Karla Lagerfelda (†85) se vydražil za 10 milionů eur, tedy v přepočtu 253 milionů korun! Šlo téměř o dvojnásobek vyvolávací ceny.

Futuristicky zrenovovaný byt se nachází v domě ze 17. století na Voltairově nábřeží v Paříži a je z něj skvostný výhled na Seinu i muzeum Louvre. Prošel kompletní rekonstrukcí, hlavní místnost o velikosti 120 metrů čtverečních obsahuje podsvícené knihovní police, v nichž knihy jako by levitovaly, příčky z pískovaného skla a betonovou podlahu; prostor tak působí dojmem kosmické lodi. Celý byt má 260 m2 obytné plochy, z čehož 50 připadá na návrhářovu pověstnou šatnu.Naopak kuchyň je v bytě skromná, z nerezové oceli, koupelně dominuje velká bílá, solitérně postavebná vana. Aukce trvala pouhých 19 minut, její vítěz si přál zůstat v anonymitě.

Múza Karla Lagerfelda Denisa Dvořáková: Karl mi bude chybět, je nezastupitelný!

Video se připravuje ...

Karl Lagerfeld byl jedním z nejrespektovanějších módních návrhářů 20. a 21. století. Pocházel z Německa, většinu života prožil ve Francii. Působil jako umělecký ředitel značky Chanel. Jeho životními láskami byl bývalý partner, model Jacques de Bascher (†38), který zemřel v roce 1989, a na sklonku života oblíbená kočka Choupette.

Medailonek módní návrhářky Zuzany Lešák Černéjavascript:void(0);

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.