Zpěvačka Rita Ora (33) o psychických trablech: Recept na deprese | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Zpěvačka Rita Ora (33) o psychických trablech: Recept na deprese

Met Gala 2023: Rita Ora
Met Gala 2023: Rita Ora  (Reuters)

Přichází plíživě, když je nejmíň čekáte, a dokážou vám pěkně znepříjemnit život. Že se ovšem s depresemi dá bojovat, už ví zpěvačka Rita Ora (33). V nedávném rozhovoru prozradila, co jí při úzkostných stavech pomáhá. Ovšem pozor, její recept je jen pro silné povahy!

„Myslím, že sklíčenost, úzkosti a deprese jsou nevyhnutelnou součástí práce v šoubyznysu,“ prohlásila Rita, která trpěla pocity méněcennosti, nevolnostmi a záchvaty paniky. První ataky psychických problémů se u ní objevily krátce poté, co se proslavila. Dnes to zpěvačka připisuje bujarým večírkům plným alkoholu a také lehkých drog. „Ztratila jsem tehdy část sebe sama,“ vzpomíná. 

Rita Ora odhalila v Berlíně svou kolekci bot pro Deichmann (2019)

Video se připravuje ...

Jakmile si připustila, že depresivní stavy sama nezvládne, začala navštěvovat psychoterapeuta. Ten jí vnuknul nápad pokusit se řešit své trable přírodní cestou. „Úzkosti mám pořád. Ale teď už vím, jak odhadnout, že přijdou. Dokážu se na ně připravit a bojovat s nimi.“ Nejprve začala zpěvačka s akupunkturou. „Bylo to snad poprvé v životě, kdy jsem dvacet minut jenom ležela a nic nedělala,“ přiznala. „Uvědomila jsem si, že na lenošení a hýčkání se není nic špatného.“

Sauna a sud

Pak propadla metodě Wima Hofa, která je založena na správném dýchání, ledové koupeli a následné meditaci. Má zlepšit sebekontrolu a naučit člověka lépe vnímat sebe sama. Na klidnější vlnu se díky tomuto poněkud nevšednímu postupu naladila právě i Rita. „Úplně jsem tomu propadla. Pravidelně si dám čtyřicetiminutovou infrasaunu, zchladím se v ledové lázni a pak prostě jen odpočívám. Díky tomu jsem mnohem víc v pohodě,“ prozradila.

Celý článek naleznete v tištěné podobě Nedělního Aha! (17. 3. 2024)



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.