Karel Svoboda: Tajně pohřben! - V hrobě bez jména! Vendula plakala na špatném hrobě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Karel Svoboda: Tajně pohřben! - V hrobě bez jména! Vendula plakala na špatném hrobě!

ALDAŠÍN/JEVANY – Ostatky před rokem zesnulého skladatele Karla Svobody (†68) konečně došly věčného odpočinku! Deníku Aha! to včera exkluzivně potvrdil hudebníkův syn Petr (27).


Kvůli mrazu

Církevní obřad, jehož se zúčastnili pouze Svobodovi nejbližší, proběhl už před časem. „Můj táta má už konečně klid,“ oddechl si mladý Svoboda, který naplnil ty nejčernější obavy své nenáviděné macechy Venduly Svobodové (35).

Ta si totiž přála, aby její muž spočinul v hrobě svých rodičů a vedle své dcery Klárky (†4,5), která v roce 2000 zemřela na leukemii, a proto také v předvečer výročí úmrtí svého muže položila květiny na jejich společný hrob na hřbitově Aldašín u Jevan. Jenže místo toho bude Karel Svoboda už navěky ležet o kus dál, po boku své první manželky Hany Svobodové zvané Šiška (†46), jež byla podle některých jeho jedinou skutečnou láskou v životě! Na velké mramorové desce ale kvůli špatnému počasí ještě není vytesáno skladatelovo jméno…

Více čtěte zde


Autor: David Zápal


Vzpomínka

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.