Nešťastná Nikola z Opavy: Z parapetu jí ukradli všechno cukroví | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Nešťastná Nikola z Opavy: Z parapetu jí ukradli všechno cukroví

Nikola krabičky z cukrovím přivázala k radiátoru. Nestačilo to.
Nikola krabičky z cukrovím přivázala k radiátoru. Nestačilo to. (
Foto archiv Nikoly, PČR)

„Doufám, že ti to cukroví uvízne v krku!“ spílá Nikola z Opavy zloději. Není se co divit, z okna parapetu tři metry nad zemí jí ukradl napečené rohlíčky a dalších 11 druhů laskomin pro celou rodinu.

„Krabice naskládané v pytlích jsem přes okno přivázala provazem k radiátorům, aby náhodou nespadly. Rohlíčky, pracny, úly…, vše poctivé, domácí. I koření si melu sama,“ posteskla si okradená. Celkem napekla 12 druhů. Podle její sestry Nely musel dotyčný, aby na lup dosáhl, vylézt na sokl domu, který stojí v opavské Pekařské ulici. „Je čas Vánoc a místo toho, aby na sebe byli lidé hodní, dělají prasárny. Tři týdny pečení po nocích padly vniveč! Je mi z toho do breku,“ zoufá si Nikola s tím, že tolik toho už pro všechny znovu napéct nestihne, takže se musí zapojit i příbuzní.

Lovosice: Ztráta z balkonu

Není sama, kdo trávil v kuchyni dlouhé večery a noci, a pak všechno přišlo nazmar. O vánoční cukroví a další dobroty na balkoně přišla i mladá samoživitelka z Lovosic. Tam je situace o to smutnější, že žena obrací každou korunu a s cukrovím jí pomáhaly dvě malé holčičky.

Čtyřnohý poberta: Vyplašil spáče, nažral se a zmizel

 Návštěvu zloděje cukroví zaznamenali i policisté na Zlínsku. Lapen bezpečnostní kamerou přímo při krádeži byl nezvaný čtyřnohý host, mlsný boxer. „V noci jsme s manželem slyšeli ránu, ale při kontrole dveří nezjistili žádné vniknutí. Až na záznamu jsme poznali pachatele, který u nás už byl,“ popsala Aha! pekařka cukroví. Sami psa nemají, jen kočky. „Po dalším roce, během něhož se staly i smutné události, jsme chtěli vnést do našich zpráv humor a zklidnění, které k Vánocům patří,“ dodala k příspěvku policistka Milena Šabatová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.