Štaidl a Hybš: Gotta nazvali kostí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Štaidl a Hybš: Gotta nazvali kostí

Štaidl dal Gottovi životní facku po 25 letech úspěšné spolupráce.
Štaidl dal Gottovi životní facku po 25 letech úspěšné spolupráce. (ČTK, archiv Blesku)

Co na srdci, to na jazyku! Muzikant Václav Hybš (88) neuměl taktizovat. V polovině 70. let na svou upřímnost dojel. Ladislav Štaidl (†75) ho sejmul kvůli Karlu Gotovi (†80). „Láďa nechtěl, abych s ním dělal,“ přiznal po letech Hybš.

Nevraživost a žárlivost u Štaidla probudila slavná scéna z televizního Silvestra 1974. Hybš připravil Prodanou nevěstu v podání dvou tehdejších nejzářivějších hvězd – Karla Gotta a Waldemara Matušky (†76). Duet měl obrovský úspěch a ten nemohl Štaidl Hybšovi odpustit.

Bleskové zprávy: Nemocný Vízner, vydělávající Gott a požár na Havaji

Video se připravuje ...

„Byli jsme oba na Pragokoncertu, který tehdy organizoval vše okolo vystoupení umělců, a čekali jsme na audienci. Láďa mi řekl, že si nepřeje, abych ohlodával jeho kost,“ zavzpomínal pro deník Aha! legendární kapelník. A jak už byl zvyklý, nedal se. „Když dostanu objednávku od Československé televize nebo Československého rozhlasu, že mám doprovodit Karla Gotta, nebudu se ptát ani tebe, ani Hrabala (obávaného šéfa Pragokoncertu, pozn. red.),“ řekl Hybš Štaidlovi.

Roční stopka

Láďa si jejich spor nenechal pro sebe a Václav skončil u ředitele Františka Hrabala (†72) na koberečku. „Řekl mi – ty už si nevrzneš! Tak jsem odpověděl, že jsem vrzal před ním a zavržu si, i když on už nebude...“ usmíval se Hybš. Byla v něm ale malá dušička. Rok pak trvalo, než zase mohl na obrazovku.

Pocta slavným hlasům

Václav Hybš se svým orchestrem oslavil 60 let hraní a už je na zaslouženém odpočinku. Doprovázel největší hvězdy showbyznysu. Na životě ho ohrozila ucpaná aorta, pak málem vykrvácel kvůli žaludečnímu vředu a v současné době ho trápí vyhřezlé ploténky. Naopak radost má z posledního dvojcédéčka Pocta slavným hlasům, které právě vyšlo.

Felix Slováček o umělém hlasu Gotta: Sevřelo mi to srdce!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.