Zemřel Rumlena z Vesničky: Náhlá smrt Ladislava Županiče | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zemřel Rumlena z Vesničky: Náhlá smrt Ladislava Županiče

Ladislav Županič
Ladislav Županič (Profimedia.cz)

Česko se opět ponořilo do smutku! Ve věku 80 let včera náhle zemřel herec a dabér Ladislav Županič, Rumlena z Vesničky mé střediskové nebo ředitel z Kameňáku. Podle rodiny byla smrt nečekaná. Blízký přítel Aha! řekl, že mělo jít o infakrt.

„Podle toho, co vím, tak Láďa ležel ve vinohradské nemocnici na JIP, před třemi roky prodělal rakovinu prostaty a teď ho tam odvezli podle všeho s infarktem,“ řekl včera odpoledne Aha! dirigent Orchestru Karla Vlacha Dalibor Kapras. Jeho slova následně potvrdila i Herecká asociace.

Ladislav Županič oslavil 80. narozeniny: Dal jsem si panáka a šel spát!

Video se připravuje ...

„Podle informací rodiny dnes náhle zemřel kolega, skvělý herec, dabér, před časem i ředitel Hudebního divadla Karlín, nositel Ceny Thálie, pan Ladislav Županič. České herectví tak opustila velká osobnost,“ napsala asociace.

Županičovi přátelé a spolupracovníci nečekané zprávě jen těžko věřili. „Jsem z toho úplně v šoku. Znala jsem ho jako ředitele karlínského divadla, tam jsme spolu také hráli v krásných představeních,“ plakala včera Kateřina Brožová (55). „Byl to právě on, kdo mi dal mnoho příležitostí. Budu na něj vzpomínat jako na krásného člověka, který miloval lidi,“ dodala herečka.

Županič zavzpomínal na exmanželku Drbohlavovou: Viděl ji 4 dny před smrtí...

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.