Odcházení Drbohlavové ze Saxany: Ex-manžel popsal děsivé detaily | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Odcházení Drbohlavové ze Saxany: Ex-manžel popsal děsivé detaily

Jana Drbohlavová v Dívce na koštěti se svými pověstnými králičími zoubky
Jana Drbohlavová v Dívce na koštěti se svými pověstnými králičími zoubky (archiv Blesku)

Poslední měsíce byly špatné. Jana Drbohlavová (†78) se o sebe nemohla sama postarat a skončila v domově pro seniory. Paní učitelka Pešková z filmu Dívka na koštěti prodělala mozkovou mrtvici. „Už to s ní šlo z kopce,“ řekl Aha! smutně exmanžel Ladislav Županič (76).

Herečka, jejímž hlasem mluvila například slavná indiánka Nšo-či, zesnula v noci na 28. října. Její už tak zubožený stav se v posledních měsících ještě zhoršil a z bohnického domova Slunečnice ji hned několikrát kvůli problémům nejen s nohama převezli do Nemocnice pod Petřínem. Za poslední týdny tam byla několikrát a taky zde před dvěma dny vydechla naposledy.


„Je to moc smutné, ale Jana už jen ležela a koukala do stropu. Veškeré snahy lékařů byly marné. Stáří se na ní strašně podepsalo,“ řekl s pohnutím Županič. Jana Drbohlavová postupně úplně ztratila chuť k životu, byla apatická. Její a Ladislavův syn Jan (47) se o maminku do posledních chvil vzorně staral, byl za ní i v nemocnici.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.