Pomluvy o Matuškovi, Gottovi a Pilarové: Kdo vypustil nechutné fámy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Pomluvy o Matuškovi, Gottovi a Pilarové: Kdo vypustil nechutné fámy

Karel Gott, Eva Pilarová a Waldemar Matuška se sešli ve filmu Kdyby tisíc klarinetů
Karel Gott, Eva Pilarová a Waldemar Matuška se sešli ve filmu Kdyby tisíc klarinetů (reprofoto)

Úspěch se neodpouští, a když se člověk dostane do hledáčku těch, kteří mohou rozhodnout o jeho osudu, není to dobré znamení. Své o tom věděli i nejznámější hudební tváře své doby, Waldemar Matuška (†76), Eva Pilarová (†80) a Karel Gott (†80). Ti se mohli v 60. letech minulého století pyšnit takovou popularitou, až to komunisté nenechali jen tak…

Muzikál představující zlatou éru divadla Semafor Kdyby tisíc klarinetů patří mezi vůbec to nejlepší, co někdejší československá kinematografie i hudební svět vyprodukovaly. Jistě ho lze brát jako jeden z nejvyšších momentů popularity několika známých tváří, které se ve filmu mihly. A právě stále stoupající hvězdy Eva Pilarová, Karel Gott a Waldemar Matuška ležely v žaludku tehdejšímu režimu. Všichni byli oblíbení u svých fanoušků, každý z nich oslovoval davy. To se straně nelíbilo. A tak, jak napsal server Seznam Médium, si Ústřední výbor KSČ zavedl na trojici složku, kam vkládal falešné důkazy o ostudném a společensky nepřípustném chování.

Hlas Karla Gotta vytvořený umělou inteligencí: Poslechněte si!

Video se připravuje ...

„Nedlouho po natáčení začaly kolovat drsné pomluvy o Waldemaru Matuškovi, o Karlu Gottovi a o mně. Podle ‚zaručených‘ informací jsme měli močit z balkonu hotelu na sovětskou delegaci, přičemž Karel údajně zpíval Tam, kde šumí proud, zatímco Waldemar úryvky z Árie měsíce –⁠ A cáká a cáká. Na základě těchto nesmyslů jsme dostali tzv. zákaz činnost,“ zavzpomínala v roce 2014 Pilarová pro Novinky.cz na nehorázné jednání KSČ, která posléze za vlastní vymyšlené fámy umělce potrestala.

Pilarová by oslavila 84 let: Po její smrti vyšla nová píseň!

Video se připravuje ...

„Karel a já jsme nesměli na rok do televize a nevysílal nás rozhlas. Waldemarovi k pomluvám přihodili, že řídil nahý dopravu na křižovatce v Mariánských Lázních, a proto mu k televiznímu a rozhlasovému zákazu přidali ještě zákaz koncertování,“ šokovala přístupem tehdejšího režimu a záhy dodala, že celou pravdu o vykonstruovaném procesu se dozvěděla až o desítky let později. „Až do roku 2009 jsem netušila, že fáma byla vypuštěna uměle a cíleně.“



Přečtěte si
Alva
18. 11. 2023 • 08:38

Safinka59-👍

Alva
18. 11. 2023 • 08:36

Teď se z toho udělá senzace, pracovala jsem spoustu let na recepci a ubytovávala umělce, bylo by to na hodně tlustou knihu, jak se chovali "někteří slavní".

Inka
17. 11. 2023 • 06:24

Bohužel to nebyl jenom komunista, kdo přišel s tímto tvrzením. Pamatuju, jak jsme byli ještě za totáče v baru v centru Prahy a mluvil o jednom tzv. výmyslu přímý, náhodný kolemjdoucí, svědek jedné aférky...
A navíc, uctivost vůči gottovské legendě zamlžila pravdu. : „Gott samozřejmě nebyl jediný, kdo pro veřejnost demonstroval vzorový život ve lži..."

Celebrity-chachacha
16. 11. 2023 • 19:11

Nic proti tomu co vypouští dnes ta EU .
Vyhazuje se z práce i dnes za jiný názor.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.