Mrazivé pozadí nehody Kellnera: Neboj se, dnes na téhle hoře nezemřeme | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Mrazivé pozadí nehody Kellnera: Neboj se, dnes na téhle hoře nezemřeme

Petr Kellner
Petr Kellner (Foto Profimedia.cz, ara)

Za tragickou smrt miliardáře Petra Kellnera (†56) na Aljašce nejspíš mohl pilot vrtulníku. K takovému závěru došli američtí vyšetřovatelé, podle kterých nebyl dostatečně vycvičen a strojem zavadil o hřeben hory.

„Neboj se, dnes na téhle hoře nezemřeme. Musí pro nás přijít do hodiny,“ měli si mezi sebou říkat jediný přeživší nehody David Horváth (51) a miliardář Petr Kellner. Ten měl po nehodě chodit kolem vrtulníku a hledat telefon. Pomoc ale dorazila až o šest hodin později, kdy už Kellner svým zraněním podlehl. Národní úřad pro bezpečnost v dopravě včera zveřejnil konečně závěry svého vyšetřování. Vyplývá z nich, že za nehodu mohl „neadekvátní výcvik pilotů“.

Jak zemřel Petr Kellner? I po roce jsou příčiny zřícení vrtulníku nejasné

Video se připravuje ...

V osudný den 27. března se měl pilot pokusit o přistání, zachytil ale o hřeben hory, pohltila ho mlha, havaroval a kutálel se dolů ze svahu 270 metrů. Podle vyšetřovací zprávy se měl zřejmě potýkat s bílou tmou, která vznikla rotorem vrtulníku. Nehodu nepřežilo pět lidí. „Pátrací a záchranné týmy byly informovány se značným zpožděním, což přispělo k rozsahu zranění přeživšího, který utrpěl rozsáhlé omrzliny na obou rukou,“ píše se ve zprávě o pozdní záchranné akci a Horváthovi.

Extrémní sport, který stál miliardáře Petra Kellnera život

Video se připravuje ...



Přečtěte si
AliAlice
1. 10. 2023 • 15:54

Taky mě na celé té akci něco smrdí :::

pravlast
29. 9. 2023 • 07:37

Pilot kterého nasadili aby to zpackal,on totiž Kelner vyfoukl krátce předtím nějaký telekomunikační obchod s Čínou.A to se neodpouští.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.