Odvrácená tvář Trošky: Svědectví herce ze Slunce, seno | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Odvrácená tvář Trošky: Svědectví herce ze Slunce, seno

Zdeněk Troška
Zdeněk Troška (archiv Blesku)

Režisér Zdeněk Troška (70) je profesionál ve svém oboru. Jsou ale situace, kdy dokáže na své herce hodně rychle zanevřít. Své o tom ví herec Vladimír T. Gottwald (69), který si zahrál ve dvou dílech trilogie Slunce, seno.

I přesto, že Vladimír pěl na režiséra ódy, ten s ním neměl slitování. „Se Zdeňkem Troškou byla spolupráce krásná, protože on je výjimkou, patří mezi hodné režiséry,“ svěřil se herec pro iDnes.cz. A co se mezi ním a Troškou vlastně stalo?  Vladimír natáčel u jiného režiséra!

„Zdeněček měl koupená autorská práva na zfilmování Nižňanského Čachtické paní a Jakubisko se rozhodl, že oni natočí jiný film Báthory a dal mi v tom filmu roli kastelána Sárváru. Byla to doslova role ‚paní, nesu vám psaní,“ vysvětlil Gottwald. Netušil však, že touto malou roličkou si u Trošky zavře dveře.

18 let od smrti Heleny Růžičkové: K herectví od zubní asistentky

Video se připravuje ...

„Tak já jsem si zahrál u Jakubiska v Báthory a Troška měl koupenou licenci na Čachtickou paní, která v tuto chvíli byla těžko zfilmovatelná, protože ten námět mu ten Jakubisko trošku vyžral, že jo. Zdeněček pak přišel, my jsme kamarádi odmala, a povídal: ‚Tak ty, ty už si u mě nezahraješ‘, a dodržel to,“ pronesl Gottwald.

Filmové chyby v notoricky známé komedii Slunce, seno, jahody

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.