Odešel Toto Cutnugno: Příčina smrti odtajněna | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Odešel Toto Cutnugno: Příčina smrti odtajněna

Poslední roky koncertoval vsedě.
Poslední roky koncertoval vsedě. (Foto: Profmedia.cz, YouTube)

Italský zpěvák a skladatel Toto Cutugno (†80), který se proslavil v 80. letech i v Československu svými hity L’Italiano, Solo Noi nebo Serenata bojoval roky s vleklou nemocí. V úterý jí podlehl v milánské nemocnici. U nás jeho největší šlágr L’Italiano zparodovali trio Triky a Pověry (P. Janů, K. Šíp, J. Uhlíř) pod názvem »Ital nezná ten zázrak«.

V roce 2006 vydal Cutugno své poslední album, o rok později se musel vyrovnat s ranou osudu: Když si pořád stěžoval na problémy, dokopal ho kolega Al Bano (80) na vyšetření a tam mu objevili rakovinu! „Mám nádor v prostatě, který se dostal až do ledvin,“ vysvětlil o 12 let později v jednom z posledních televizních rozhovorů. „Pravou ledvinu mi vzali, ale teď jsem v pořádku. Budu zpívat dál, i když jen vsedě, tři hodiny stát už nevydržím,“ tvrdil. V posledních měsících už byl ale v nemocnici prakticky neustále a v úterý nemoci podlehl. Pohřeb bude mít v Miláně už dnes před polednem.

Phil Collins: Vážné zranění ho dohnalo k alkoholismu

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.