Zpěvačka Marie Pojkarová: Při koupi bytu v Egyptě přišla o 15 tisíc eur | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Zpěvačka Marie Pojkarová: Při koupi bytu v Egyptě přišla o 15 tisíc eur

Zpěvačka Marie Pojkarová naletěla při nákupu apartmánu v Egyptě.
Zpěvačka Marie Pojkarová naletěla při nákupu apartmánu v Egyptě. (koláž Blesk)

Těšila se na luxusně vybavený apartmán v egyptském letovisku Hurghada, za který měla zaplatit 36 tisíc eur (860 000 Kč), místo toho zpěvačka Marie Pojkarová (67) skončila zamčená v kanceláři právníka! Nakonec zaplatila mnohem víc...

Autorka písně Pejskové se koušou si přes video na YouTube vybrala vybavený apartmánek za 36 tisíc eur. Nakonec ale místo původní ceny měla poslat realitní makléřce 49 tisíc eur (1,18 mil. Kč). Zpěvačka byla ale nadšená, že i přesto kývla. Když s kamarádkou do Egypta odletěla, aby si byt převzala, čekal je šok. Na místě zjistily, že resortu musí zaplatit další tisíce eur – servisní poplatek, právní poplatek, skryté daně, nedoplatky na elektřině a podobně.

„Byt byl navíc vybrakovaný. Nábytek chyběl, klimatizace vytrhaná ze zdi... Vůbec to neodpovídalo videu,“ líčí kamarádka Marie paní Jarka. Horor vyvrcholil u egyptského právníka. „Chtěl po nás, abychom podepsaly papír, kde bylo napsáno – v arabštině a angličtině –, že už po paní, která koupi zařizovala, nebudeme nic chtít. S ničím ji nebudeme obtěžovat a ani ji kontaktovat. To jsme odmítly, tak nás zamkl v kanceláři,“ popisuje Jarka. Ženy měly strach, že vše bude řešit policie, a ony nestihnou druhý den let zpět do Česka. Pod nátlakem papíry podepsaly a mohly kancelář opustit. Pojkarová dnes apartmán sice vlastní, celkově ale přišla navíc o dalších 15 000 eur (360 000 Kč) a byt si musela znovu zařídit.

Stížnost k asociaci

Koupi bytu měla zprostředkovat makléřka Marie Anděl, na kterou Pojkarová podala stížnost k Asociaci realitních kanceláří České republiky. Deník Aha! o vyjádření požádal také realitní makléřku, ta prodej bytu Marii Pojkarové odmítla. „Rozhodně není moje klientka. Já osobně ani naše realitní kancelář jsme jí nikdy žádný byt neprodávali,“ tvrdí Marie Anděl. „Já jsem jen pomáhala, udělala jsem to ve svém vlastním volnu. A to je vše a lituju toho,“ dodala.

Zpěvačce pomohla Vera Adel

Na případ Marie Pojkarové upozornila Vera Adel, která v Egyptě žije už téměř dvacet let a poslední tři roky se intenzivně věnuje prodeji realit a právnímu poradenství pro cizince. Spolupracuje při tom i se specialisty na egyptské právo. Právě ji zoufalá zpěvačka požádala o pomoc. „Rozhodně doporučuji mít při koupi nemovitosti v Egyptě svého nezávislého právníka. Vždy také zkontrolovat dokumenty k apartmánu i celé budově a nedávat žádnou zálohu bez kontroly smluv,“ tvrdí Adel.

Vera Adel už téměř dvacet let žije v Egyptě, zabývá se realitními službami.

Marie Pojkarová líčí svůj porod!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Alva
14. 8. 2023 • 19:13

Kamarádka se Sacherem v Prostřenu, to bylo dílo a byty v Egyptě se kupují na místě, jsou tam nádherné a za jinou cenu, než uvádí, "komu není shůry dáno ....."

XYZ3
14. 8. 2023 • 17:54

Neznám, ale nevadí mi to...

Georgina Fa
14. 8. 2023 • 12:47

Lépe bych to nenepsala

safinka59
14. 8. 2023 • 07:48

Tato tzv. umělkyně v Prostřenu předvedla tak nízké IQ, že se není čemu divit. 🤣. Navíc, když ten její blízký kamarád, retardovaný a duševně nemocný Richard předváděl sitcom v přímém přenosu a ona se vyjádřila, že vlastně všichni účastníci krom ní a magora byly nějakým způsobem postižení...🤣 Tu osobu neznám, avšak podle výběru blízkých přátel musím říct, chudák stará paní. Je vůbec svéprávní ? 🤣

jity
14. 8. 2023 • 06:43

Tak tuto zpěvačku jsem viděla prvně v Prostřeno. Nepřeji jí tento zážitek, ale líto mi jí neni. Její chování v tomto pořadu nebylo zrovna OK..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.