Jindřiška Anderlová o dceři Vondroušové: Doufám, že se Markéta nezmění! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Jindřiška Anderlová o dceři Vondroušové: Doufám, že se Markéta nezmění!

Markéta Vondroušová se vrátila do Česka s trofejí pro vítězku Wimbledonu
Markéta Vondroušová se vrátila do Česka s trofejí pro vítězku Wimbledonu (Ivana Roháčková)

V Londýně maminka Markéty Vondroušové u jejího trumfu chyběla. Nabídku přiletět na wimbledonské finále dostala, ale po předchozích zkušenostech Jindřiška Anderlová, jak se nyní jmenuje, raději zůstala doma.

„Nervy jsem si prožila raději doma na gauči. Byla jsem na Markétině finále před čtyřmi lety v Paříži a necítila se tam dobře. Asi to zní divně, ale dlouhou dobu to byl nejhorší zážitek. Jsem máma a vím, jaké má moje dcera emoce a ten obrovský smutek v tam...“ vzpomíná na první grandslamové finále své dcery. Nepěkné vzpomínky má i na dceřino olympijské finále. „To jsem se nedívala vůbec. Bylo to silný kafe, dopředu nebyla podporovaná, že vzala místo Káje Muchový, odjížděla v obrovském stresu. Finále jsem strávila pod peřinou, schovala jsem se,“ popsala.

Pár let navíc, déšť, ale i zranění mi nakonec pomohlo. Vondroušová se vrací k Wimbledonu

Video se připravuje ...

Proto v sobotu zkusila pro štěstí třetí variantu: Zůstala doma, ale dívala se. „Markéta do Londýna jela s myšlenkou, že na trávě neumí, takže my se radovali už po prvním kole. Kam až se to dostalo, to jsem ještě nevstřebala. Bylo to velký emocionální trip. Opravdu, je to velká síla!“ dodala máma. Markéta je podle ní i s legendární wimbledonskou trofejí v ruce pořád stejná. „Sledovala jsem jí, když s talířem přišla k nám domů a jako obyčejná holka si sedla na gauč. Pořád na ní koukám a říkám si: Pane bože, to je moje dítě! Ještě nám to nedošlo. Všem nám se to jevilo jako nedostižný cíl.“

Jevilo se nám to jako nedosažitelný cíl, prozradila maminka Vondroušové. Proč nebyla v Londýně?

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.