Smrt chlapečka (†4) během hádky v Mostě: Obviněn útočník i otec dítěte! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Smrt chlapečka (†4) během hádky v Mostě: Obviněn útočník i otec dítěte!

Na místo tragédie vzniklo pietní místo.
Na místo tragédie vzniklo pietní místo. (Foto Aha! – H. Lacinová, Facebook )

Pohádali se tak, až došlo ke smrti dítěte. Michal P. (31) v sobotu v Mostě na Franceska M. (46) vytáhl nůž. Tím bodl chlapečka (†4), kterého, Francesko M. , jeho otec držel v náručí. Policie obvinila oba muže, útočník už skončil ve vazbě.

Michal P., který byl v době útoku pod vlivem drog, je obviněn z pokusu vraždy, usmrcení z nedbalosti a nebezpečného ohrožování, za což mu hrozí až 18 let basy. „Byl vzat do vazby z obavy útěkové a předstižné,“ řekl státní zástupce Dan Anděl. K činu se muž doznal a respektuje závažnost skutku. Obvinění čelí i Francesco M., a to z výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. „Vyšetřován je na svobodě a trestní sazba v jeho případě je až dva roky,“ dodal policejní mluvčí Kamil Marek.

Nešťastná nehoda?

K tragédii došlo v sobotu na mosteckém sídlišti v Rozmarýnové ulici. Když Francesco M. předával syna matce Monice H., pohádal se s jejím přítelem Michalem P. Podle verze matky a Michala P. si pak Francesco M. vzal kůl od blízkého stromu a do náruče syna. Michal P. následně údajně vytáhl nůž a místo soka smrtelně bodl malého chlapce do krku. Hrůznému činu přihlížel z křoví jeho starší bráška (10), starší sestřička i jejich matka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.